Keskkonnaamet teatab

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Keskkonnaministri 1. veebruari 2011 käskkirjaga nr 174 algatati Lääne ja Harju maakonnas Nõva looduskaitseala kaitse–eeskirja kehtestamise menetlus. Tulenevalt kaitseala piiride muutmisest muudetakse vastavalt ka Nõva–Osmussaare hoiuala piiri Lääne maakonnas. Keskkonnaameti ettevalmistatud ja Vabariigi Valitsuse kehtestatavate looduskaitseala ning hoiuala piiri ja kaitsekorda muutvate määruste eelnõude dokumentide avalik väljapanek oli Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni Haapsalu kontoris Kiltsi tee 10 ning Noarootsi, Nõva ja Padise vallamajas 7. märtsist 29. aprillini 2011 ning lisaväljapanek Keskkonnaameti Haapsalu kontoris 1. augustini 2011.

Keskkonnaamet jätkab eelnimetatud eelnõude menetlemist ja korraldab eelnõude uue avaliku väljapaneku. 2011. aasta avalikustamise käigus laekunud ettepanekute alusel on muudetud Nõva looduskaitseala välispiiri ja tsoneeringut, sh on moodustatud kaks uut piiranguvööndit. I kaitsekategooria linnuliigi kaitseks on lisandunud üks sihtkaitsevöönd.

Nõva looduskaitseala kaitse–eeskirja eelnõusse on lisatud järgmised leevendused: lubatakse telkimist ja lõkke tegemist õuemaal omaniku loal; mootorita sõdukiga lubatakse sõita kõikidel pinnasteedel; sihtkaitsevööndis lubatakse kaitseala valitseja nõusolekul tootmisotstarbeta ehitiste püstitamist kaitseala tarbeks ja uute tehnovõrgu rajatiste rajamist; Lepajõe piiranguvööndis lubatakse kaitseala valitseja nõusolekul ehitiste püstitamist kinnistu tarbeks. Lisandunud Pikane sihtkaitsevööndis kehtib ajaline liikumispiirang 15. veebruarist 31. juulini. Muid sisulisi muudatusi tehtud ei ole. Määruste dokumentides on täpsustatud sõnastust ja muudetud vormistust uute kaitse–eeskirjade vormistamise juhiste kohaselt.

Uuendatud eelnõude dokumentidega saab tutvuda 26. oktoobrist 9. novembrini 2012 Keskkonnaameti Haapsalu kontoris Kiltsi tee 10 ja www.keskkonnaamet.ee uudiste rubriigis.
Sel ajal saab määruse eelnõudega tutvuda ka Noarootsi, Nõva ja Padise vallamajas. Vastuväiteid ja ettepanekuid määruste kohta saab Keskkonnaametile kirjalikult esitada aadressil Kiltsi tee 10, 90403 Haapsalu, või laane@keskkonnaamet.ee kuni 9. novembrini. Määruste avalik arutelu on 19. novembril kell 12 Keskkonnaameti Haapsalu kontoris.

Lisainfo tel 472 9430 või 517 4811 (Elle Puurmann) ja tel 472 4722 (Marju Erit).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments