Viiruse tõttu jäävad Haapsalus ära toidupanga kogumispäevad

Toidupanga kogumine. Foto: toidupank

Täna ja homme kogub toidupank üle Eesti vähekindlustatud peredele toidukaupa. Koroonaviiruse leviku ja seatud piirangute tõttu jäävad toidukogumispäevad ära Jõhvis, Põlvas ja Haapsalus.

Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab toitu annetada 47-s kaupluses reedel kell 13-19 ja laupäeval kell 12-19. On poode, kus toidukogumispäevad toimuvad vaid ühel päeval ja poode, kus kellaajad on natuke teised.

Sel aastal on suurenenud töötute inimeste arv, mille tulemusel on märgatavalt kasvanud ka toiduabivajadus. Annetades toidukaupa toidupanga kärudesse on kõikidel võimalus aidata oma piirkonna puudust kannatavaid inimesi. Annetustena on oodatud kaua säiliv ehk „parim enne“ -tüüpi toidukaup, näiteks konservid, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal, õlid, aga ka moosid, mahlad, kohv, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused.

Piirkondlikud toidupangad jagavad kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No
3 aastat tagasi

Palju sellest annetatud toidust keegi saab, see on ka küsimus

Jaan
3 aastat tagasi

Juma tänatud , saab poodi minna, et keegi sind ei kohusta annetama.Kuigi olen seada alati teinud.Võiks paigaldada mingi konteineri ja sinna panna sildike peale. Ei ole ju tarvis kedagi sinna lipikuid jagama panna.