Läänlased Eesti koolide jalgpalli meistrivõistlustel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Koolispordi Liidu jalgpalli meistrivõistluste finaalturniiridel võistles tervelt kuus Läänemaa kooli – rohkem kui kunagi varem.

Tütarlaste 6.–9. klasside finaalturniir peeti Raplamaal Valtus, kus on parimaid selgitatud juba viiendat sügist järjest. Meie maakonna koolid Taebla gümnaasium, Lihula gümnaasium ja Kullamaa keskkool võistlesid tublilt, palju ei jäänud puudu ka kohast esikolmikus.
Viimasest viiest finaalist on just Lihula jalgpallineiud toonud maakonda kolmel korral pronksmedalid.

Sel aastal oli edukaim Taebla gümnaasium (Rahel Rae, Ekaterina Allikmaa, Hanna-Maria Tamm, Adeliina Bagautdinov, Kaidi Liivamägi, Laura Allmäe, Elisabeth Ilisson, Deana Poks, Caryna Bogdanov; õpetaja Tiiu Tikan, treener Karol Tsarnetski), kes võitis neljanda koha, Lihula gümnaasium (treener Jaanus Getreu) saavutas viienda ja Kullamaa keskkool (õp. Viive Karnau) seitsmenda koha. Võistkondade parimad oli vastavalt Hanna Maria Tamm, Regle Kurnim ja Johanna Leht.

Poiste 6.–9. klasside rahvaliiga turniirist võttis osa Risti põhikool (õp. Ulrika Tülp). Risti poisid saavutasid Valtus toimunud turniiril kümnenda koha. Rahvaliiga on erinevalt meistriliigast turniir, kus kaasa tohivad teha õpilased, kes ei mängi Eesti noorte meistrivõistlustel – ühesõnaga, nendel puudub jalgpalluri litsents.

6.–9. klasside meistriliigaturniiril Viljandis näitas väga head mängu Haapsalu Wiedemanni gümnaasium (õp. Aavo Tomingas). Võistkond võitis puhtalt alagrupi, alistades seal Taebla gümnaasiumi, Narva Eesti gümnaasiumi ja Viljandi Paalalinna gümnaasiumi. Siis tuli aga kokku minna ühe favoriidi, Pärnu Koidula gümnaasiumiga ja kaotus ei võimaldanud enamat viiendast kohast. Siiski on see väga hea tulemus 16 kooli hulgas.

Võistkonda kuulusid: Markus Metsalu, Ergo Ollemaa, Bruno Põldäär, Martin Salf, Kristopher Aljaste, Markus Rouhiainen, Kristo Enn (võistkonna parim), Indrek Tsimmer.

Teise meie kooli, Taebla gümnaasiumi (õp. Tiiu Tikan, Enn Kerge) koht lõpptabelis oli 13.–16. Võistkonna parimaks tunnistati Joonas Alekand.

Jalgpallisügis on koolidele lõppenud, edasi võisteldakse juba sisetingimustes.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments