Võrkpallilegend Peet Raigi meenutab Haapsalus pink

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Elvi Puda ja Peet Raigi poeg Indrek Raig kinnitasid pingile Peet Raigi mälestuseks sildi. Foto: Arvo Tarmula
Elvi Puda ja Peet Raigi poeg Indrek Raig kinnitasid pingile Peet Raigi mälestuseks sildi. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval avasid Haapsalu võrkpalliveteranid mälestuspingi Peet Raigile, Eesti ühele säravamale võrkpallurile.

Spordihoone ette oli kella üheks kogunenud oma 30 inimest — Haapsalu spordiveteranid, Peet Raigi pere ja terve hulk Eesti võrkpallilegende, nagu Kalle Kukk, Henn Karits, Peeter Sepp ja Tarvi Uljas.

„Meil, Haapsalu võrkpallirahval on olnud õnnelik juhus või saatus mängida koos Piiluga. Ta mängis siin lühikest aega, aga see oli Haapsalu võrkpalli kõige viljakam periood,” ütles omaaegne Haapsalu spordijuht Vello Kuhi.

„Ei uskunudki, et nii palju inimesi kokku tuleb. 1968. aastast on ju ikkagi palju aega möödas. Keegi võiks Kersnale märku anda, et nüüd on siin pink, millel on lugu kui palju,” ütles Peet Raigi endine abikaasa Kulle Raig.

Kui kõned peetud, kruvis võrkpalluri poeg Indrek pingi külge hõbedase sildi kirjaga „PEET (PIILU) RAIG. 1938–1998. Eesti võrkpalliajaloo suurkuju: NSV Liidu 1968. a meistri Tallinna Kalevi meeskonna kapten, Haapsalu meeskonna mängija ja treener”.

Peet Raig hüüdnimega Piilu oli 1968. aastal NSV Liidu meistriks tulnud Kalevi kapten, ebastandardne võrkpalligeenius. Haapsalu eest mängis ta pärast tippvõrkpalluri karjääri lõppu 1975–1982.

Mõte pühendada pink tuli haapsallastel Elvi ja Valter Pudal. Linnavalitsus pakkus sellest suvest võimalust 200 euro eest saada endale soovitud nimetahvliga pink. Selle raha kokkukogumine ei olnud siinsetele võrkpalliveteranidele mingi probleem.

Kellele kiri pingil vähe ütleb, mingu julgelt spordihoone administraatori juurde, sest seal ootab Kulle Raigi kirjutatud „Esimene üles. Kuum suvi 1968”, mis jutustabki Kalevi 1968. aasta meistermeeskonna loo, soovitas Elvi Puda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments