1. oktoobril on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 1. oktoobril on 2012. aasta maamaksu teise osa tasumise tähtaeg. Esimene maamaksu tasumise tähtaeg oli tänavu 2. aprillil.

2. aprillil oli maamaksu tasumise nõue 432 453 isikul kogusummas 31,8 miljonit eurot. 1. oktoobril tuleb teine osamakse tasuda kokku 92 225 isikul summas 24,7 miljonit eurot. Võrreldes eelmise, 2011. aastaga on maamaksu nõuete summa üle 5 miljoni euro võrra suurem.

Kui isiku aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, siis jagati maksu tasumine kaheks osamakseks. See tähendab, et üle 64eurose summa puhul pidi maksumaksja 2. aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta hiljemalt 1. oktoobriks. Maksu- ja tolliamet saatis sel nädalal meeldetuletusega e-kirja 25 444 isikule, kellel puudus ettemaksukontol piisavalt raha.

Amet tuletab meelde, et e-maksuameti/e-tolli keskkonnas saab teha makseid otse – see tähendab, et maksumaksja ei pea oma kohustuste täitmiseks eraldi internetipanka sisenema, vaid saab seda teha otse e-maksuametis/e-tollis. Link “Alusta maksmist” asub lehel “Nõuded ja kohustused”.

E-maksuameti/e-tolli avalehel kiirviidete all olevas rubriigis “Maamaks” saab tutvuda maamaksu puudutavate sisuliste andmetega ja erinevate kruntide andmetega nagu maa liik, pind, maksustamishind, maksumäär, maksukohustus jmt. Andmed on kättesaadavad nii eraisikutele kui ka ettevõtte või asutuse volitatud esindajatele.

Täiendavat infot saab maksu- ja tolliameti maamaksu infotelefonilt 880 0816 (E–N kl 8.30–16.30, R kl 8.30–15.30) või saates e-kirja aadressile maa@emta.ee. E-maksuameti/e-tolli infotelefon on 880 0815.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments