Haapsallased juhivad Saaremaal katamaraanide klassis

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Pärast reedesid kahte ja laupäevaseid kolme võistlussõitu juhivad Saaremaa karikavõistlusi F18 klassis Haapsalu meeskond Uku Kuusk – Aivar Soo.

F18 katamaraanide klassis võttis Haapsalu paatkond eile kolm sõiduvõitu. Kolmel korral finišeerusid eile teisena üldkokkuvõttes sama kohta hoidvad Andres Laul – Ain Roosma (EKL). Kolmandana jätkavad Kerli Võsa – Kevin Jakobson (NYCS). F18 katamaraane on regatil kokku 6 jahti.

Teistes klassides on juhtpositsioonidel RS Fevas klassis Tavo Annus – Mikael Ristmets ja 29er-is klassis Juuso ja Henri Roihu.

RS Feva klassis said Tavo Annus – Mikael Ristmets (ROPK) täna kolm sõiduvõitu ja asusid regatti kindlalt juhtima. Teisel kohal on viie sõidu järel Ardi Bogdanov – Kaspar Treimuth (TJK) ja kolmandal kohal Bo Aaron Kooser – Aleksander Mustasaar (ROPK). Teise võistluspäeva järel on tüdrukutest parimad Marilyn Koitnurm – Kristiina Mustasaar (ROPK), Maris Seersant – Johanna Poksi (TJK), ja Haapsalu esindajad Kristina Erisalu – Renate Heinsalu (HPSK). RS Feva klassis võistleb 18 jahti.

29er klassis valitsesid eilsetes sõitudes vennad Juuso ja Henri Roihu (TJK). Teiseks tõusid täna kolm korda teisena finišeerunud soomlased Eetu Kotiranta – Tom Wendt (HSS). Kolmandal kohal jätkavad Georg Haud – Jaan Erik Pihel (ROPK). Parimad tüdrukud Kätlin Tammiste – Anna Maria Sepp (ROPK) on 6. kohal. 29ereid võistleb Roomassaares 11 jahti.

Roomassaare pakkus eile mõnusalt sooja ilma, tuul oli hommikul vaikne 2-3 m/s ning tõusis päeva jooksul 4-5 m/s, vahendas jahtklubide liidu tegevjuht Ott Kallas. Lubatud vihmahood möödusid võistlusalast maa poolt ja nii said purjetajad nautida igati ideaalseid ilmaolusid. “Paremad need purjetajad, kes oskasid vaikse ja keskmise tuulega hoida paadi kiirena ning lugeda õieti tuulemuutusi,” lisas ta.

Saaremaa karikavõistlused korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Täna on viimane võistluspäev ja sõidud planeeritud algusega kell 11.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments