Haapsalu purjetajad tegid Saaremaa karikavõistlustel hea avapäeva

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Annus-Ristmets ja Haapsalu Pihlak-Kuusmaa duell jätkub täna. Foto Ott Kallas
Annus-Ristmets ja Haapsalu Pihlak-Kuusmaa duell jätkub täna. Foto Ott Kallas

Eile anti Roomassaares avastardid Saaremaa karikavõistlustele, mis on nii EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika osavõistluseks kui RS Feva ja 29er klasside Eesti meistrivõistlusteks.

RS Feva klassis lõpetasid avapäeva kolm paatkonda ühe punkti sees. Parimal positsioonil on Haapsalu paatkond Sander Pihlak – Uku Kuusmaa (HPSK), sama punktisummaga on teisel kohal Ardi Bogdanov – Kaspar Treimuth (TJK) ja punktiga jäävad maha Tavo Annus – Mikael Ristmets (ROPK).

Avapäeva tublimad tüdrukud on Maris Seersant – Johanna Poksi (TJK), Kristel Sigrid Tihamäe – Enely Liepkalns (KJK) ja Kristina Erisalu – Renate Heinsalu (HPSK).

RS Feva klassis võistleb 18 jahti.

F18 katamaraanide klassis oli eile edukaim paatkond Andres Laul – Ain Roosma (EKL). Teisena ja kolmandana järgnevad võrdsete punktidega Uku Kuusk – Aivar Soo (HPSK) ja Johannes Ahun – Erki Laur (NYCS). F18 katamaraane on regatil kokku 6 jahti.

“Eile oli tuult Roomassaares regati avamise ajal keskpäeval püsivalt üle 10 m/s ja võistlusjuht pidas ohutuse huvides vajalikuks avastart edasi lükata,” vahendas Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas. “Tuul hakkas pealelõunal tasapisi vaibuma ja kell 16:15 võeti edasilükke lipp alla. See tähendas, et start toimub merel mitte varem kui 16:45. Esimese sõidu ajal oli tuult 7-10 m/s ning laine oli kõrge ja lühike.”

“Terava vööriga kiirete jahtide jaoks oli seda tüüpi lainetuses taganttuulesõit tõeline katsumus, sest iga väiksemgi sõiduviga võis lõppeda lainesse sukeldumise, paadi ümbermineku ja suplusega,” märkis Kallas. “Ümberkäimisi oligi täna palju, ja positsioonid vahetusid seetõttu nii laevastiku esi- kui ka tagaotsas. Teise sõidu ajaks oli tuul veel veidi järele andnud, puhudes 5-8 m/s.”

Eesti jahtklubide liidu olümpiapurjetamise Eesti karikas koosneb kokku seitsmest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti karikas algas 25.-27. mail Roomassaares Saaremaa merispordi seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 15.-17. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks Tallinnas sõidetud Spinnakeri regatt 6.-8. juulil.

Viies etapp sõidetakse 31. augustist 2. septembrini Lohusalus Tallinna jahtklubi karikavõistluste osana. Eelviimaseks etapiks on 14.-16. septembril peetav Pärnu sügisregatt ning viimaseks 21.-23. septembril aset leidev Tallinna nädala regatt.

Noorimate klass Optimist võistleb kokku neljal regatil, teistes klassides peetakse kolm regatti. Kõigis klassides lähevad võistlussarja üldkokkuvõttes arvesse kolm paremat regatitulemust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments