Vabatahtlikud aitavad lapsed turvaliselt kooli

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne prefektuur otsib vabatahtlikke appi väikestele kooliminejatele, et aidata neil esimesel koolinädalal turvaliselt liigelda.

Vabatahtlikke vajatakse 1. ja 3. septembril ja aktustele järgnevaks koolinädalaks. Abistajalt ei oodata otsest liiklusreguleerija tööd, vaid tema roll on olla kollast vesti kandes ülekäiguradadel, äratades nii sõidukijuhtide tähelepanu. Võimalik, et mõnes kohas tuleb ka liiklus peatada, et lapsed üle sõidutee aidata.

Vabatahtlikele teeb politsei enne kooli algust põhjaliku instruktaaži ja nad jaotatakse vajaduse kohaselt Läänemaa koolide läheduses ülekäiguradade ja ristmike juurde. Soovijaile teeb maanteeamet ka neljatunnise rühmasaatja koolituse, selle läbinud saavad tunnistuse ning õiguse juhtida gruppe üle sõidutee iseseisvalt.

Haapsalu politseijaoskonna juht Margus Kaldma ütles, et Lääne prefektuur kaasab vabatahtlikke kooli alguses lapsi turvama teist korda. „Eelmisel aastal oli osalejaid vähevõitu,” kommenteeris Kaldma ja lisas, et sel aastal on huvi suurem.

Teisipäeva õhtuks oli end kirja pannud 9 inimest. Koolitusel on kohti Kaldma sõnul 16, kuid kõik vabatahtlikud ei soovi koolitust ja nemad saadetakse appi liiklust reguleerivaile politseinikele.

Politseijuht pani vanematele südamele, et nad räägiksid lapsega enne kooliaasta algust liikluse põhitõed üle. „Tuleb meelde tuletada, et liiklejal ei ole ülekäiguraja juures mitte ainult õigused, vaid ka kohustused,” toonitas Kaldma.

Ka manitses Kaldma sõidukijuhte suuremale tähelepanelikkusele. „Suvised sõidumaneerid tuleb maha jätta,” ütles politseijuht.

Vabatahtlikud peaksid end registreerima: andrus.kleeman@politsei.ee või 473 2833.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments