Metsaveoauto purustas oma teele jäänud elektriliinid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Täna hommikul sõitis suur metsaveoauto Noarootsi vallas ja Salajõel katki mitu üle tee kulgenud elektriliini ja rebis pilbasteks elektriposti.

Harjumaalt pärit autojuht selgitas Lääne Elule, et pidi sealtsamast lähedalt peale võetud puidukoorma viima ühele eraisikust tellijale Läänemaal. Koorma peale pannud, unustas ta tõstukinoole üles. Salajõel rebiski nool üle tee kulgenud elektriliini katki.

„Ise ei märganud midagi,” ütles autojuht. Ta sõitis rahulikult Linnamäe poole, kuni pisut enne Linnamäe ristmikku andis üks vastu tulev auto tuledega märku, et midagi on valesti.

Politsei vanemkomissari Tarmo Paio sõnul oli autojuht kaine ja auto korras. Vooluta jäi maja Salajõel, mille õuel olnud postist rebis auto kaabli katki. Maja vastas üle tee karjamaal asunud post oli pooleks ja pilbasteks. Imatra Elektri võrguteenuste juht Kaupo Kuurberg ütles, et kaabel jäi tõstuki taha kinni ja edasi sõitnud auto rebiski posti katki.

Kuni politsei Salajõel asjaolusid selgitas, ilmnes, et Salajõel maha rebitud elektriliin pole ainuke.

„Noarootsi poole peal on ka liine maha tõmmanud,” ütles Paio. Kui palju täpselt, ei osanud ta lõuna ajal veel öelda.

„Kindlustus maksab kahju kinni,” ütles Kuurberg. Kui suur kahju tuleb, ei olnud talle eile veel selge.

„Aastas sõidetakse maha kümmekond liini — metsaveokid ja tee–ehitusmasinad,” ütles Kuurberg. „Pole tee–ehitust, kus suured kallurid poleks liine puruks sõitnud.”

Kuurberg toonitas, et maas lebavat kaablit või muud elektrijuhet ei tohi kõrvasline isik puutuda, see võib olla eluohtlik. Paio sõnu elektrikaabel autojuhile ohtlik ei olnud, sest auto on maandatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
muh
11 aastat tagasi

Täna hommikul sõitis suur metsaveoauto…
„Kindlustus maksab kahju kinni,” ütles Kuurberg. Kui suur kahju tuleb, ei olnud talle eile veel selge. Mnjah…

ätt.
11 aastat tagasi

Unustas?Kas töö tegemine toimub poolunes-lendur unustab maandumisel teliku välja lasta.

Pole
11 aastat tagasi
Reply to  ätt.

võimatu,et toimuski-kõik need vähesed kes veel tegelevad tootva ja vedava tööga peavad seda ju tegema veel , rohkem ,tootlikumalt jne . Kellele läheb korda töömehe väsimus?