Postimees kirjutab Maidla arheoloogilistest kaevamistest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Postimehe ajakirjanik ja fotograaf käisid Läänemaa piiril Maidlas arheoloogide tööd uurimas.

Mati Mandeli eestvõttel uurivad arheoloogid teist suve Maidlas paarkümmend aastat tagasi läbi kaevatud kivikalme mullahunnikuid. Muld sõelutakse läbi, et leida seal toona arheoloogidel kahe silma vahele jäänud esemeid ja luukilde. Tookordsetel kaevamistel sõela ei kasutatud ja tegutseti väikeste kühvlitega, mistõttu peenike leiumaterjal võis märkamata jääda.

Sel suvel on välja tulnud mitmesuguseid huvitavaid naastukesi, nuppe, neete, helmeid, ehtekette, käevõru katkend ja muudki. «Ainulaadne on üks piklik sarvest ese, millel ornament peal ja kahes otsas augud. Me ei teagi, milleks seda kasutati,» rääkis Mandel Postimehele. «Välja tuli ka üks hõbesõrmus, sellist on varem leitud vaid Läänemaalt,» lisas ta.

Loe lugu Postimehest

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments