Loomekeskuse galeriis näeb Helen Arovi näitust kortermajade elanikest

Kylaline

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalust pärit kunstitudeng Helen Arov käis Tartu ja Haapsalu kortermajades ukselt uksele ja küsis elanikelt luba neid ja nende koridore jäädvustada. Tulemust näeb eile Haapsalu loomekeskuses avatud näitusel ”Ukselt uksele”.

Sarja idee tekkis Arovi sõnul soovist murda tavalist portreemaalimise vormi — pöörduda ise portreteeritavate poole ja jäädvustada nad ebatavalises, kuid vahetus olukorras.

„Kui rahvaloendaja käib inimeste ustele koputamas, siis miks ei või seda teha kunstnik? Käisin kokku umbes 50 inimese juures, loa endast maali tarbeks foto teha andsid pooled,“ ütles Arov.

„See oli töö uurimaks inimest ümbritsevat ruumi ja seda, kuidas kortermaja endassetõmbunud keskkonnas spontaanse ideega kaasa tullakse,“ lisas ta. Maalid valmisid märtsist juunini.

Helen Arov lõpetas tänavu Tartu ülikooli maalikunsti eriala bakalaureuseõppe ja projekt ”Ukselt uksele” on tema lõputöö.

Noor Haapsalu kunstnik lubas jätkata magistriõpinguid kunstiakadeemia kunstiõpetuse erialal. „Õppisin Haapsalu kunstikoolis suurepäraste õpetajate käe all. Nende eeskuju on innustanud mind tulevikus kunstipedagoogikaga tegelema,“ ütles ta. Näituse avamisel lubas Arov külastajatele, et jääb Haapsalule truuks.

Haapsalu loomekeskuse Jaani galerii asub aadressil Jaani 2, sissepääs apteegi poolt 2. korrusel. Näitus on üleval 1. augustini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments