Tšerepannikov võitis Tartu olümpiajooksu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti linnajooksude sarja avaetapi Tartu olümpiajooksu võitis meestest Haapsalust pärit jooksumees Sergei Tšerepannikov.

Eile keskpäeval lähetas Tartu linnapea Urmas Kruuse Kroonuaia sillalt tuhatkond jooksusõpra ja kepikõndijat kümne kilomeetri pikkusele rajale. Teisel kilomeetri vahefinišisse jõudis kõige kiiremini Sergei Tšerepannikov Stamina Arcotranspordi meestiimist.

Edasi juhtis võistlust kuni viimase kilomeetrini Viljar Vallimäe Maratonitiimist, kes aga lõpuheitluses ei suutnud Tšerepannikovi spurdile vastata.

Tartu Olümpiajooksu võit kuulus Tšerepannikovile ajaga 30 minutit ja 59 sekundit, teise koha võitis Vallimäe (31.01) ja kolmanda Taivo Püi Maratonitiimist (31.56), teatas jooksul korraldaja Mati Lilliallik.

Naiste seas võttis võidu Londoni olümpiamängudeks valmistuv Evelin Talts Stamina Arcotranspordi naistiimist ajaga 36 minutit ja 51 sekundit, edestades Egle Mätast Tartu Ülikoolist (37.05) ja oma klubikaaslast Olga Andrejevat (37.23).

Üldse läbis raja 801 sportijat.

Eesti linnajooksude sarja järgmine osavõistlus toimub juba 8. juunil Rakveres, kui toimub Lääne-Virumaa suurim rahvaspordisündmus Eesti Ööjooks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments