Lihula noorjooksjad juhivad Pärnu aastajooksu

Lihula jooksupoisid koos treener Jaanus Getreuga. Foto Kelly Gelenits

Lihula noormehed Sten Martin Viidemaa ja Gregor Hendrik Mölder on Pärnu aastajooksul haaranud U16 vanusegrupis liidrirolli.

Lääneranna spordikoolis treenivad 13aastased Viidemaa ja Mölder on näidanud väga küpset jooksu. Nad on sel kevadel teinud vägeva arenguhüppe ja lootusrikkalt vaadatakse suviste Eesti noorte meistrivõistluste poole.

Viimasel aastajooksu etapil oli Viidemaa üldjärjestuses 12., saades vihmase ja tuulise ilmaga peetud jooksul aja 5.18,8. Mölder oli ajaga 5.34,7 aga üldjärjestuses 18.

U16 arvestuses on aga Viidemaa võitnud kõik kolm jooksu ja juhib oma vanusegrupis kindlalt. Mölder oli viimasel jooksul oma vanusegrupis kolmas, kuid üldarvestuses treeningkaaslase järel teine.

Aastakümnete pikkuse traditsiooniga Pärnu aastajooks koosneb üheksast kahenädalase vahega toimuvast etapist. Jooksusõbrad kolmel eri distantsil – 1500, 3000 ja 5000 meetrit, iga distantsi joostakse kolmel korral. Arvesse läheb iga jooksja kuus parimat tulemust.

Seni joosti Pärnu vallikääru ümbruses linnatänavatel, nüüd kolivad aga aastajooksul osalejad Pärnu randa, kus 14. juunil on kavas 3000 meetri pikkune jooksumaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Asjalik
1 aasta tagasi

mees see Getreu. Kas teda on ka tunnustatud- rahaga- presidendi auraha? Või otsustajad püüavad kõik oma tasku ja rinda ajada. Ma pole ei Lihula ega Lääneranna kodanik, kuid selle mehe tegemised on silma hakanud ka kaugemal.