Noored lõunaläänlased näitavad Pärnumaal konkurentidele kandu

Noored jooksjad treeneriga teisipäeval Pärnu rannas. Foto: Koit Mölder
Noored jooksjad treeneriga teisipäeval Pärnu rannas. Foto: Koit Mölder

Teisipäeval lõppes Pärnus Aloha rannas järjekorras kuues aastajooksu etapp.

Kokku toimub aastajooksul üheksa etappi. Joostakse 1500 meetri, 3000 meetri ja 5000 meetri distantse kõiki kolm korda. Seega lõppenud on lühemad distantsid, nüüd minnakse kolmeks viie kilomeetriseks jooksuks Raeküla terviserajale.

Aastajooksul on hästi esinenud Lääneranna spordikooli noorsportlased. Viimasel 3000 meetri jooksul saavutasid Sten Martin Viidemaa ja Gregor Hendrik Mölder taas U16 vanuserühmas kaksikvõidu. Finišikell näitas neile aegu 12.10 ja 12.51. Möödunud etapil, kui poisid said taas kaksikvõidu jooksid nad välja oma isiklikud margid. Vastavalt siis 12.01 ja 12.30. Kolmas selle vanusegrupi jooksja Taavi Tiidussalu oli viimasel etapil neljas ja seda ajaga 14.26.

Kogu trio hoiab kuue etapi järel ka üldarvestuses kolmikjuhtimist. Eelmisel aastal Viidemaa selle sarja võitis, Mölder hõivas kolmanda koha.

Poiste U14 klassis teeb esimest tõsist jooksuaastat 13 aastane Henry Kurnim. Igal etapil on noor jooksja parandanud oma marke. Teisipäeval läbis ta liivarannas 3000 meetrit ajaga 13.25. See andis talle neljanda koha. Kokkuvõttes hoiab Lääneranna noor jooksupoiss aga oma vanusegrupis kolmandat kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peep
9 kuud tagasi

Mis konkurentsist seal rääkida kui üldjärjestuse poiss kaotab üle kahe minuti esimestele ja ka endast paar aastat noorematele. See näitab tegelikult noorte leiget huvi jooksuga tegeleda, mitte seda kui head on need lippajad. Vähemalt see on hea, et natukenegi noorhärrad liigutavad võrreldes enamike endaealistega.
Kirjutise mõte on selles, et sellised ajad olid 40 aastat tagasi jõukohased enamusele poistest kes spetsiaalselt jooksuga ei tegelenud. Ja see oli normaalne noorte seas ja nendest ei pasundatud ajalehes iga nädal.

Peep
9 kuud tagasi
Reply to  Peep

Väike parandus.
Üldjärjestuse kolmas poiss…..