Jalgrattaretk aitab lapsepõlvetraumasid lahendada

Laupäeval on Haapsalus 15 kilomeetri pikkune jalgrattaretk, mille järel arutletakse omavahel lapsepõlvetraumade üle.

Rattaretke „Hoiame üksteist ja liigume koos“ kampaaniaürituse idee algataja Vaike Kuke sõnul on rattamatka eesmärk pöörata tähelepanu lapsepõlveprobleemide mõjule täiskasvanueas. Seetõttu istutakse pärast ühist rattaretke koos rannarootsi keskuse Café Tallinnas, et lapsepõlveprobleemidest rääkida.

„Jalgrattasõit ise on selline, kus kõik, kes vähegi soovivad, on oodatud kaasa sõitma. Vanusegrupp on 0–100+,“ ütles Kukk.

Kuigi Haapsalus matkatakse esimest korda, pole seda esimene sellelaadne üritus Eestis – kokku on plaanis viis matka, millest kaks on toimunud. Kuke sõnul sai sari alguse 20. mail Pärnus ja juba on sõidetud ka Kuressaares. „Iga kuu kolmandal nädalal on selline rattaretk,“ ütles Kukk. Pärast Haapsalut on rattaretk Hiiumaal ja lõpuks taas Pärnus.

Haapsalus algab sõit Rannarootsi keskuse parklast. „Teeme kahetunnise rattaretke mööda Haapsalut,“ ütles Kukk. „Mõte oli, et sõidame alguses suure hooga esimese suure tuhina maha Läänemaa terviseteel, siis läheme mööda mereäärt ja teeme ka selle ringi,“ kirjeldas Kukk teekonda.

Kuna samal ajal on Haapsalus Ameerika autode kokkutulek, püütakse rattamatka korraldaja sõnul sõita teist üritust segamata. „Liigume tiiruga tagasi linnavalitsusest ja kolledžist mööda samasse Rannarootsi keskuse parklasse kohvik Tallinna juurde,“ ütles Kukk.

Kuke sõnul on lapsepõlvetraumadega tihti nii, et minevikus aset leidnud sündmused mõjutavad täiskasvanuikka jõudnud inimese otsuseid. „Rääkimine on hästi oluline asi,“ ütles Kukk. Ta usub, et rääkimise toel saab nii mõnestki suuremast probleemist üle.

Haapsalus veab rattaretke eest treener Agu Lehemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lääne Elu
10 kuud tagasi

Tänapäeval on lapsepõlvetrauma see kui lapsevanem lapselt nutitelefoni käest ära võtab.

saab
10 kuud tagasi

nagu kaka kamp, kes rahvale valetades võimule trügis ja nüüd muudkui räägivad ja räägivad püüdes vist oma lapsepõlve traumadest vabaneda

Huvitatu
10 kuud tagasi

Aga rattastardi kellaaega ei raatsinud artiklisse kirjutada? Auuu?