Argo Jõesoo tuli Paide-Türi rahvajooksul viiendaks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Argo Jõesoo. foto Arvo Tarmula

Argo Jõesoo. Foto Arvo Tarmula

1. oktoobril korraldatav Paide-Türi rahvajooks toob jooksjaid kokku üle Eesti ja kaugemaltki. Põhidistantsi pikkuseks on 13,6 kilomeetrit, mille lõpetas 946 jooksjat. Kohe algul läksid teistel eest ära keenialane Ibrahim Mukunga ja Tiidrek Nurme. Neid seiras kolmene grupp tänavuse Eesti meistri Argo Jõesoo vedamisel.

Võidu võttis kolmandat aastat järjest Mukunga ajaga 40.50. Nurme kaotas talle minutiga. Jälitajate gruppi vedas Jõesoo 13 km, keskmise tempoga 3.11 km. Kui lõpuni jäi pool kilomeetrit, siis Kivistik kiirendas. Jõesoo polnud maratonist lõplikult taastunud ja kiirendusele vastasta ei suutnud. Kivistik sai lõpuajaks 43.03. Jõesoo kaotas täpselt 10 sekundiga oli lõpuks viies, sest lõpuspurt oli ka Hvalõnskil kiirem.

Teistest Läänemaa meestest lõpetas 21. Jõesoo klubikaaslane Läänemaa Kergejõustikuklubist Lauri Luik ajaga 48.52. Paremuselt kolmas läänlane oli 186. lõpetanud Andi Vallik Risti spordiklubist ajaga 1:00.45. Temagi on varem kuulunud kahe eelpooltooduga ühte klubisse.

Läänemaa naistest näitas suurepärast minekut Lihula valla elanik, Läänemaa poolmaratoni ja maratoni rekordiomanik Katrin Lehtpuu. Ta saavutas naiste hulgas 8. koha (üldjärjestuses oli täpselt 100.) ajaga 57.10. Eriti tublid olid Ridala valla naised, kelle kõik viis osavõtjad lõpetasid üsna eesotsas. Paremad olid Ly Märss ja Maret Valk saades aegadeks 1:01.20 ja 1:03.16, millega saavutati naiste hulgas 22. ja 39. koht.

6,5 km distantsil osales Ly 12. aastane tütar Maily Märss Ridala spordiklubist. Tema ajaks märgiti 32.29 ja kohaks N12 hulgas 6.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments