Kreegi päevadel annab kontserdi kaitseväe orkester

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna kell 15 annavad kaitseväe orkester ja Haapsalu koorid Cyrillus Kreegi päevade puhul kontserdi “Vennad Kreegid ja pasunad”.

Eesti kaitseväe orkester on Eesti riiklik esindusorkester, mille põhiülesanne on kindlustada muusikaga kõik riiklikud ja sõjaväelised tseremooniad ning võtta vastu ja saata ära Eesti riigi kõrgeid külalisi. 20 liikmega alustanud orkestris on nüüd umbes 40 professionaalset muusikut. Igal aastal on orkestril umbes 180 esinemist.

Dirigeerivad Peeter Saan ja Tõnu Kaljuste. Kolonelleitnat dr Peeter Saan (1959) on lõpetanud Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli Aleksander Rjabovi klarneti-saksofoniklassi (1983) ja Eesti muusikaakadeemia Rein Karini klarnetiklassi (1988). 1996. aastal sai Peeter Saanist Eesti kaitseväe orkestri ülem ja kaitseväe peadirigent. Õpinguid dirigeerimise erialal jätkas ta Eesti muusikaakadeemias magistri- ja seejärel doktoriõppes.

Teadustöödes on ta kajastanud Eesti riikliku ja sõjaväelise tseremooniamuusika kujunemist ja arengut, samuti eesti sõjaväemuusika ajalugu (doktoriväitekiri „Eesti riigimuusika ja sõjaväeorkestrid: kujunemine ja areng aastatel 1918–1940“). Tema eriline huvi on eesti autorite vanem originaallooming puhkpilliorkestritele.

Pilet maksab 5 eurot ja seda saab osta kontserdipaigast Haapsalu kultuurikeskusest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments