Kreegi päevade kontserdil kõlab esiettekanne

Elen Freivald

elen@le.ee

Varasemad Kreegi päevad. Foto: Arvo Tarmula

Helilooja Cyrillus Kreegile pühendatud päevadel tuleb Haapsalu toomkirikus neljapäeval esiettekandele Tõnu Kõrvitsa triloogia kolmas osa „Tiibade hääl”.

Kreegi päevade kavas ongi sel aastal vaid üks kontsert. Kreegi päevade korraldaja Nargenfestivali korraldusjuhi Kadri Tikerpuu sõnul olid plaanid suuremad, kuid koroonapandeemia tegi omad korrektiivid. „Kaks aastat on olnud täiesti pöörased ja põhimõtteliselt ei olnud meil muud varianti, kui teha üks suurem kontsert,” ütles ta. Tikerpuu sõnul tundsid korraldajad, et üks kontsert peab olema Haapsalus, kus oli Kreegi kodu. Peale Haapsalu kõlab „Tiibade hääl” Tallinnas ja Tartus.

Toomkirikus toimuval kontserdil kõlab esiettekandes Kõrvitsa mõttelise triloogia kolmas osa „Tiibade hääl”, mis on inspireeritud USA lennunduspioneeri ja naisõiguslase Amelia Earharti elust ja loomingust. „See on täiesti uus lugu. Muusikas on esmaettekanne väga suur asi,” lisas Tikerpuu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments