Marimetsa raba kutsub sünnipäevaretkele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Olev Mihkelmaa, olev.ee

Kuidas tunneb end 15 aasta vanune Marimetsa looduskaitseala ja mis linnud seal elavad, saab näha ja kuulda laupäeval, 26. mail, kui ornitoloog Tarvo Valker viib loodusesõbrad kümnekilomeetrisele rabaretkele.

Valker tutvustab retkelistele rabade kujunemislugu ja elustikku, eelkõige raba linnustikku.

Matka korraldaja Anni Kurisman keskkonnaametist kinnitas, et tasub vara tõusta ja matkale tulla. “Selliseid ägedaid rabaradasid, mis viivad kaugele rappa, on Läänemaal vähe,” ütles ta.

Retke kõige huvitavamaks osaks nimetas Kurisman läbitavat metsa. “Sealt läbiminek on müstiline kogemus, see on nagu nukitsamehe mets,” kirjeldas ta.

Kurisman ütles, et kuna laudtee hakkab juba ajale alla vanduma, võib juhtuda, et mõnes kohas on laudadel vesi peal. “Märja ilma korral on veekindlad saapad või kummikud abiks,” soovitas ta.

Matk algab hommikul kell 7 kogunemisega matkaraja alguses olevas parklas ja kestab orienteeruvalt neli tundi.

Kuna tegemist on suuresti linnuretkega, võiksid matkajad võimalusel kaasa võtta binokli.

Anni Kurisman ütles, et korraldajate poolt on kaasas natuke jooki ja näksi, igaüks võib muidugi ka oma nosimist kotti panna.

Lisainfot retke kohta saab telefonil 472 4729 ja anni.kurisman@keskkonnaamet.ee.

Kohalejõudmiseks tuleks keerata Risti–Virtsu maantee 3. kilomeetril matkaraja liiklusmärgi juurest paremale. 300 meetri pärast on parkimistasku, kus on teabetahvel matkaraja skeemiga ja suunaviit rajale.

Matk on osalejaile tasuta, toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments