Laupäeval kihutavad Rannarootsi keskuse juures võidu karditipud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Eesti kardiliit
Foto: Eesti kardiliit

Sel laupäeval, 26. mail sõidetakse Rannarootsi keskuse juures Eesti kardispordi 50. sünnipäevale pühendatud Rannarootsi Grand Prix 2012. “Tehnikatähe” ja Ridala valla välja pandud auhindadele kihutab enamik praegusi ja kunagisi karditippe, teiste seas Marko Asmer.

Eesti Kardiliidu pressiesindaja Karl Mihkel Eller ütles, et rajale tuleb pea kogu Eesti kardiparemik eesotsas Raha24 kardispordi Eesti meistrivõistluste avaetapi võitnud Mario Haugasega. “Lisaks Kesk-Euroopa Vormel-3 sarjades rooli keeranud Antti Rammo, stabiilselt häid tulemusi näitav Aavo Talvar, alati kiire Mario Vendla ja paljud teised,” loetles Eller.

Praeguste staaridega võistleb nii kardi- kui ka vormelimaailmas ilma teinud Marko Asmer. Eller juhtis tähelepanu demonstratsioonsõitudele uunikumkartidel, mida juhivad möödunud aegade parimad sportlased. “Rajale naasevad näiteks Ott Vanaselja, Rainer Kallas, Urmas Uusneem ja Ülar Jeblakov, kui nimetada tuntumaid,” ütles Eller.

Eller tõi välja, et kardispordi tippude kõrval annavad kõva lahingu ka noored: Karl-Kenneth Neuhaus, Georg Kõss, Oliver Nurmik, Jan Markus Kõõra, Paul August Lääne, Artur Ploom, Ragnar Veerus ja teised.

“Kardisport pole aga sugugi ainult poiste pärusmaa – neile pakub kindlasti tõsist konkurentsi kiire karditüdruk Siret Räämet,” ütles Eller.

Rannarootsi keskuse parklasse rajataval ajutisel tänavaringrajal sõidetakse võidu esimest korda, seega on kõik võistlejad võrdses seisus. Nii-öelda kodurajal astuvad võistlustulle Rotaxi maailma karikavõistlustel karastunud Noarootsi poiss Kairo Kivi ja kõige nooremate seas võistlev haapsallane Robin Särg.

Tegevust raja ääres leidub kogu perele – lavale astub Elmar Liitmaa ja Tanel Talve sõprade bänd, lapsi naerutab Muhv.

Võidukihutamine algab laupäeval, 26. mail kell 11.45 Rannarootsi keskuse esises parklas.

Võistluse korraldavad Eesti Kardiliit koostöös MTÜga Birkenwald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments