Tuudi algkooli 5.–6. klass võitis suitsupriiks jäädes 320 eurot

Madiken

madiken@le.ee

Läänemaalt alustasid tänavust suitsuprii klassi võistlust 7 kooli 14 klassi ja 198 õpilasega. Kõik alustanud klassid suitsupriina ka lõpetasid. Kõikide edukate vahel loositi kogu Eesti peale välja 15 preemiat matka, ekskursiooni või muu toreda klassiürituse korraldamiseks. Läänemaalt naeratas loosiõnn Tuudi algkoolile.

Tuudi kooli direktor Inga Rennit kuulis uudist alles Lääne Elult. “Kasutame preemiat ilmselt tervele koolile mõne reisi korraldamiseks. Tahame minna Skyparki, aga mõtlesime, kas minna ainult ühe klassiga, kuna siis ei peaks bussi tellima. Nüüd saame ilmselt kogu kooliga minna,” rääkis Rennit.

Preemeeritavas 5.–6. klassis õpib kuus last.

Tuudi kool on suitsuprii klassi võistlusel osalenud juba aastaid. Renniti sõnul on väikses koolis õpetajatel kerge jälgida, kas õpilased käivad suitsetamas või mitte. Kasu on ka noorematest lastest, kes suuremate pahategusid reedavad.

Tuudi kool on võistlusel aus. “Eelmisel aastal me ei võtnud osa, sest ma ei saanud oma kuuendike peale kindel olla. Sel aastal olen kindel,” ütles Rennit.

Suitsuprii klassi raames toimus ka omaloomingu konkurss, kus osales Läänemaalt kuus klassi. Finaali jõudis Läänemaalt vaid Palivere põhikooli 4. klass.

Eelmisel aastal osales suitsuprii klassi võistluses Läänemaalt 7 kooli 19 klassiga ja 240 õpilasega.

Üle-eestilises arvestuses oli tänavu suitsuprii klassi ajaloo kõrgeim suitsupriina lõpetanute arv. 762 alustanud klassist lõpetas 639 klassi.

Klasside osavõtt võistlusest on vabatahtlik ning põhineb vastastikusel aususel ja usaldusel. Vastutus kontrolli eest on õpilastel ja õpetajatel endil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments