Veretöö naaber: kui ta jooksu sai, siis kartsin, et tuleb siia

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mikk Tarraste suvemaja ja selle ümbrus on täis vastuolusid. Näiline vaikelu peidab sõelapõhjaks lastud esemeid ja padrunikesti, kuuliaugud on isegi aknas. Foto Andrus Karnau

Tervet Eestit vapustanud mõrvaöö Lihula lähistel kiskus otse sündmuste keerisesse kaks pisikest küla – Tuudi ja Valuste.

Tuudil asub Mikk Tarraste suvemaja. Valuste külje all raudteetammil tappis Tarraste nädal aega tagasi laupäeva õhtul kaks inimest, haavas kahte väikest last ja üht täiskasvanut. Pärast seda käivitus muidu nii rahulikus suveöös tunde kestev tulevahetus ja klaperjaht mõrtsukale.

„Tüdruk jooksis tuppa, nagu oleks kuradeid näinud,” ütleb 70aastane Anne neljapäeval. Mõrvaööst on möödas viis päeva. Sirel lõhnab uimastavalt Aedikus siblivad päikese käes kiiskavate pruunide sulgedega kanad.

Anne kodu asub raudteetammi ääres Valuste külas kolmesaja meetri kaugusel mõrvapaigast. Seda eraldab majast vaid kitsuke metsariba. Esimesi laske kuulis Anne veidi enne kella kümmet õhtul. Umbes samal ajal tuli Anne 13aastane lapselaps koeraga väljast ja ütles: „Mamma, see ei ole jahimees.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Njah...
3 aastat tagasi

Kui eelmisel päeval oli politseile väljakutse, et paugutatakse, aga keda polnud, oli politsei…
Valeütlusi andmas on meie politseinikud küll kibedad käed!
Äkki lõpuks saab õiglust?

Ei tea
3 aastat tagasi
Reply to  Njah...

Kust sa seda välja loed, et eelmisel päeval üldse väljakutse tuli?

lasketiirus
3 aastat tagasi
Reply to  Njah...

Kui laps ütles :mamma, see ei ole jahimees”, siis oli sealkandis ennegi kõmmutamist kuulda olnud, mis esialgselt arvama pani, et jahimehed vist metsas jälle loomi küttimas. Kui mees suvekodu “lasketiirus trenni” tegi, siis ei pööranud eemal elavad naabridki laskudele erilist tähelepanu ja kuigi tal oli mitu tulirelva, siis tulistada saab korraga ikkagi ainult ühest korraga.Muidugi oleks võinud see Mikk muruniitjaga müristada kui oli vaja auru välja lasta…aga eks see kõik takkajärgi tarkus… aga seegi tarkus. Võibolla on artiklis kõik vastused nendele miksidele olemas(ka politsei informeerimine), aga kooner minus ei raatsi digilehte osta ning seetõttu tulebki tulistada oma arvamusi lihtsalt huupi.