Haapsallane Angela Leppik on aasta parim ettevõtlusõpetaja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Toomas Hendrik Ilves ja Angela Leppik. Foto: Swedbank
Toomas Hendrik Ilves ja Angela Leppik. Foto: Swedbank

Täna andis Swedbank üle aasta ettevõtlusõpetaja 2012 tiitli Haapsalu gümnaasiumi õpetajale Angela Leppikule.

Angela Leppikule tõi 15 finalisti hulgast esikoha tema kindel ja eesmärgistatud tegevus õpilasfirmade juhendamisel, samuti ettevõtjate kaasamine noorte arendamisse, teatas Swedbank. Leppiku juhendatud õpilasfirmad on aastaid olnud Eesti õpilasfirmade võistluste finalistide hulgas, nii ka tänavu.

“See oli mulle suur üllatus,” ütles Leppik preemia kohta. “Mina olen ainult neli aastat ettevõtlust õpetanud, teised kandidaadid tundusid mulle tugevamad.”

Junior Achievement Eesti nõukogu esimees ja Tallinna lennujaama juht Rein Loik ütles, et ettevõtlusõpe peaks olema loomulik osa kooliprogrammis, nagu on näiteks matemaatika ja füüsika. “Usume, et ettevõtjaks ei sünnita, vaid ettevõtjaks õpitakse,“ ütles Loik Eesti ettevõtlusõppe 20. aastapäeva seminari „Ettevõtlik Eesti – edukas Eesti“ avakõnes.

Junior Achivement Eesti alustas ettevõtlusõppega Eesti koolides 20 aastat tagasi. Swedbank on teist aastat Junior Achievement Eesti peatoetaja ja õpilasfirma programmi toetaja.

Sel õppeaastal tegutseb 70s põhikoolis, gümnaasiumis ja kutseõppeasutuses ligi 160 õpilasfirmat; läbi aegade on Eestis loodud 1700 õpilasfirmat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments