Veteranid tähistasid Haapsalus võidupäeva

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Langenute mälestuseks asetas samba juurde lilled ka Vene saatkonna atašee Juri Tsvetkov. Foto: Arvo Tarmula
Langenute mälestuseks asetas samba juurde lilled ka Vene saatkonna atašee Juri Tsvetkov. Foto: Arvo Tarmula

Täna kell 11 kogunes poolsada inimest Haapsalu kaubamaja ette isamaasõjas langenute ausamba juurde, et meenutada 67 aastat tagasi lõppenud lahingutegevust.

Haapsalu veteranide komitee esimehe Viktor Grigorjev juhitud miitingul tervitas kohalviibijaid kõigepealt Vene saatkonna atašee Juri Tsvetkov. “Olge terved!” soovis ta peamiselt eakatele tähtpäevalistele.

Haapsalu aselinnapea Andreas Rahuvarm õnnitles veterane ning soovis neile samuti tervist. “Täna on hea päev pidutsemiseks – võidupäev on koos Euroopa päevaga, mis liitis Euroopa ühtseks,” ütles Rahuvarm.

Kohaletulnute seas arutati, kes meenutab isamaasõda pärast vanade kadumist. “Kas meie lapselapsed hakkavad samba juures käima?” küsis üks proua teiselt.

Endine alampolkovnik Arnik Kurov oli kindel, et ka noored mäletavad 67 aasta tagust võitu. “Meie kaudu teavad ka lapselapsed neid sündmusi väga hästi,” kinnitas Kurov.

Miitingule järgnes koosviibimine veteranide komitee ruumides.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
võrdle
11 aastat tagasi

võitjate ja kaotajate pensionid delfi.ee/news/uudised/delfi-graafik-pensionid-erinevad-euroopas-kuni-kuuskummend-korda.d?id=64366757