Vali ja Kivi heitsid end veteranide meistrivõistlusel kullale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Fred Vali Aleksander Kreegi mälestusvõistlusel 2016. aastal. Foto: Urmas Lauri

Läänlased Fred Vali ja Kristel Kivi said Kohilas toimunud veteranide heitevõistlusel 40aastaste klassis kuldmedali, hõbedale tulid 70aastaste klassis Kalev Teder ja 75aastaste klassis Ainu Aavik.

22. septembril peeti Kohila staadionil veteranide Eesti meistrivõistlusi heidete mitmevõistluses. Läänemaalt võistles neli sportlast.

“Naised veteranid algavad 35. eluaastast ja mehed veteranid 40. eluaastast,” selgitas võistlusel oma vanuseklassis hõbemedali saanud Kalev Teder.

Mitmevõistlus koosneb viiest heite-viske alast. Järjekord selline: vasaraheide, kuulitõuge, kettaheide, odavise ja raskusheide. Igal heite-viske alal on sportlasel kolm sooritust.

Mida vanem vanusegrupp, seda kergemad vahendid. Viis tulemust vastava punktitabeli alusel liidetakse ja saadud punktisumma on võistleja lõpptulemus.

Läänlaste tulemused

Mehed

  • Vanusegrupp 40 a – Fred Vali – 1. koht, 3450 punkti
  • Vanusegrupp 70 a – Kalev Teder – 2. koht, 3034 punkti

Naised

  • Vanusegrupp 40 a – Kristel Kivi – 1. koht, 2147 punkti
  • Vanusegrupp 75 a – Ainu Aavik – 2. koht, 2602 punkti
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Fred
5 aastat tagasi

Mehed veteranid algavad ka 35. eluaastast, kunagi oli piiirks jah 40, aga see nihutati juba ca 10 a tagasi alla, iseasi, kas sel ka mõtet on.