Turismiinfo saab nüüd nutitelefonidesse laadida

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nutitelefonis Lääne-Eesti kohta mobiilset turismiinfot pakkuv MobiTourist on nüüd kõigile Apps Store’ist või Androidmarketist vabalt allalaaditav.

MobiTouristi kasutades pole vaja muretseda aegunud info pärast, sest see on ühenduses ametlikku turismiinfot pakkuva internetileheküljega puhkaeestis.ee, ingliskeelses versioonis visitestonia.com.

Rakenduse kaudu on turismiinfot võimalik hankida nii asukoha kui ka kategooria järgi. Kaarti avades kuvatakse lähimad turistile huvi pakkuvad punktid, olgu see siis majutus, vaatamisväärsus, söögikoht vms. Kategooriate kaudu lähenedes kuvatakse loetelu antud kategooria objektidest, alates lähimast.

Rakendust saab kasutata nii internetiühendusega kui ka ilma. Viimane annab võimaluse info enne reisile asumist alla laadida, sest roaming-hinnad võivad välismaal interneti kasutamise kulukaks muuta. Online ja offline töötava variandi erinevus on, et esimeses on kasutada paremad kaardid ja võimalused, teise puhul ei kuvata asutuste pilte ega saa liikuda nende kodulehele.

Rakenduse väljatöötamiseks kulus aega üle kahe aasta ja ja see läks maksma ligi miljon eurot. Projekti vedas vedas Turu rootsikeelse ülikooli juures tegutsenud meeskond.

Lisaks Lääne-Eestile saab MobiTouristi rakenduse kaudu infot Soome Turu saarestiku ja Rootsi Rooslageni piirkonna kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments