Maamaksu tasumise tähtaeg on 2. aprill

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 2. aprillil on maamaksu tasumise tähtaeg.

Selleks, et maksukohustus ei ununeks, saatis amet välja lähenevast maamaksu tähtajast teavitava e-kirja.
Maksuhaldur on väljastanud üle 385 000 maamaksuteate, mille alusel kuulub tasumisele 59 miljonit eurot maamaksu. Meeldetuletus saadetakse neile maksumaksjatele, kellel maamaks veel tasutud pole.

Kui aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, siis jagati maksu tasumine kaheks osamakseks. See tähendab, et üle 64-eurose summa puhul peab maksumaksja 2. aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on vaja maksta hiljemalt 1. oktoobriks.

Maksu- ja tolliamet teavitas maksumaksjaid 15. veebruaril sel aastal tasumisele kuuluvast maamaksu summast. Juhul, kui inimene pole teadet mingil põhjusel kätte saanud, leiab selle e-maksuameti/e-tolli rubriigist „Nõuded ja kohustused”, samuti saab teate välja trükkida maksuhalduri teenindusbüroos.

Tänavu tuleb juriidilistel isikutel tasuda maamaksu peaaegu 10 miljonit eurot rohkem. Füüsilised isikud peavad kokku tasuma maamaksu 2,6 miljonit eurot vähem.

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et kui maksumaksja jätab maamaksu õigel ajal tasumata, tuleb järgmisel aastal, nii nagu ka tänavu, oodata tulumaksu tagastust kauem. Juhul, kui maksumaksjal on tuludeklaratsiooni alusel tagasi saada tulumaksu, saavad kiire tulumaksu tagastuse need maksumaksjad, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni õigeaegselt ja elektrooniliselt, kui deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja isik ei ole olnud eelneva aasta jooksul ühtegi päeva maksuvõlglane.

Tasutud maamaks kantakse täies ulatuses üle kohalikele omavalitsustele.

Põhjalikumat infot oma maksukohustuste kohta saab e-maksuameti/e-tolli rubriigist „Nõuded ja kohustused”. Küsimuste korral saab pöörduda MTA piirkondlikesse teeninduskohtadesse või helistada ameti infotelefonil 880 0816.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naila
12 aastat tagasi

Kui poes le4hevad hinnad akillmaks, siis loomulikult pole me sellega ka rahul, aga see ei te4henda mulle fche pe4evaga 4000 kroonist laksu taskusse nagu nfcfcd maamaksu puhul. Ehk kui ma enne maksin enda arust niigi palju (3000 krooni), siis nfcfcd pean ve4lja ke4ima linnale 7000 krooni aastas. Minu jaoks on see ikka ve4ga suur raha ja ma ei saa aru, milles ma sfcfcdi olen, et oma lapsele tahan vf5imaldada oma hoovi ning olen selle eest juba mitte ve4he maksnud:-( Kuna ma ei ela Pirital, Nf5mmel ega Kristiines ja maksin alles paar aastat tagasi oma majja kanalisatsiooni saamise eest paarkfcmmend tuhat… Loe rohkem »

2.aprill
12 aastat tagasi

ikka, nagu maksuteatel kirjas