Maksu- ja tolliameti teenused on nüüd nutitelefonis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maksu- ja tolliamet on välja töötanud esimesed nutitelefonides kasutamiseks mõeldud teenused.

Nutitelefonidesse on jõudnud eelkõige äriklientidele mõeldud nutiteenused – võimalus kontrollida nii juriidilise kui ka füüsilise isiku maksuvõlga ja Eesti käibemaksukohustuslase registreerimise numbri kehtivust. Lisaks on kõigil maksukohustuslastel uue nutilahenduse abil võimalik leida maksude tasumiseks vajalikku personaalset viitenumbrit.

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhataja Rivo Reitmanni sõnul saab uute teenuste abil eelkõige ettevõtte juht mobiilselt kontrollida äripartneri maksuvõlga või selle puudumist ja käibemaksukohustuslase numbrit. “Neid päringuid sai varem teha maksu- ja tolliameti kodulehel, kuid nüüd oleme need kohandanud ka nutitelefonides kasutamiseks,” ütles Reitmann.

Teenused leiab aadressil www.emta.ee/eparingud ja mugavaks kasutamiseks on need võimalik lisada oma telefoni järjehoidjasse.

Maksu- ja tolliameti üks eesmärke on vähendada klientide halduskoormust teenuste mitmekesistamise ja ajakohastamisega. Nutitelefonis kasutatavad teenused saavad edaspidi kindlasti täiendust uute rakenduste näol, mille abil on lihtne ja mugav maksuhalduriga suhelda ja maksukohustusi täita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments