Humana kutsub inimesi üleliigseid riideid annetama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu Humana avas Rannarootsi keskuses uksed 12. detsembril.
Haapsalu Humana avas Rannarootsi keskuses uksed 12. detsembril.

12. märtsist 12. aprillini toimub Humana poodides rõivakogumiskampaania “Kapid korda!”, mille käigus saavad inimesed poodi tuua oma seisma jäänud riided, jalatsid, mänguasjad, kodutekstiiliesemed ja aksessuaarid.

Humana kauplustes võetakse annetusi vastu aastaringselt, kuid kampaania raames saab iga annetaja vastu tasuta Humana kliendikaardi või väikese kingituse.

Humana kauplused asuvad Tallinnas, Pärnus, Tartus, Narvas, Võrus, Kuressaares ja Haapsalus ning alates aprillist ka Viljandis.

Poodi toodavad esemed peaksid olema puhtad ja terved.

“Kapid korda!” toimub kolmandat korda. 2010. aastal koguti kampaania raames 25,4 ja eelmisel aastal 24,2 tonni riideannetusi.

Kampaaniaga soovib Humana näidata inimestele, millist mõju avaldavad meie riided keskkonnale – näiteks kulub ühe kilogrammi puuvilla kasvatamiseks 10 tonni vett, 200 grammi taimekaitsevahendeid ja pool kilo väetisi. Igaüks saab selle põhjal ise arvutada, kui palju vett ja väetist tema garderoobi tootmiseks on kulunud. Riiete teisele ringile suunamine vähendab vajadust uute riiete tootmise ja loodusressursside kasutamise järele ning säästab seeläbi keskkonda.

Rõivaste müügist saadud tuluga toetab Humana arenguprojekte, sealhulgas õpetajate koolitamist, lastele suunatud programme ja keskkonnaprojekte Aafrikas: Angolas, Mosambiigis ja Malawis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments