13. märts: Ette vaadates

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Ridala põhikool võiks mitu head aastat elada muretut elu, sest lapsi jagub, õpetajad on koolitatud, koolimaja heas korras. Neis oludes muretsema hakata, mis juhtub mõne aasta pärast, pole just tavaline. Just nii talitas aga Ridala vallavalitsus, kui kutsus kohaliku rahva mõttetalgutele. Arutelu ei olnud tühi jututuba. Osalejaile anti pliiats ja paber, igal laudkonnal tuli mõelda ja öelda, mis aitaks koolil olla kogukonna kultuurikeskus, kuidas muuta kool nii atraktiivseks, et valla enda elanikud tahaksid panna lapsi Ridala kooli. Praegu õpib kolmandik kooli piirkonna lapsi linnakoolis. Seda ei saa seletada mitte ainult tõigaga, et töökohad on linnas. Ju on mujal midagi, mis meeldib rohkem.

Ettepanekuid, mida tasub kaaluda, tuli üksjagu. Mõtte, et koolist võiks saada hea arvutipargiga IT–kool, tegi kutsehariduskeskuse direktor Ingrid Danilov. Samuti soovitas ta, et kool hakkaks teadlikult arendama oma kooli kultuuri ja traditsioone. Kui need on paeluvad, kui koolis valitseb sõbralik õppimisele suunatud õhkkond, on kerge kujundada ka kooli mainet. Muidu võib ju koolile reklaami teha, aga kui ei ole koolide ellujäämise võidujooksus midagi omanäolist pakkuda, võib kool tasahilju hakata hääbuma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments