Haapsalu linn annab parimatele preemiad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linn annab Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud kontsert-aktusel üle selleaastased Haapsalu vapimärgid, tunnustab parimaid sportlasi ning premeerib viit väljavalitud kultuuri- ja haridustegijat.

Haapsalu vapimärgi saavad sel aastal Steni muinasjutuvõistluse korraldajad Ann ja Ants Roos ning Soome kodanik Runar Nylund, kes on Samaaria Eesti Misjoni rajaja Haapsalus.

Haapsalu aasta õpetajaks valiti Karin Lükk-Raudsepp, kes töötab Haapsalu gümnaasiumi muusikaõpetajana, on tütarlastekoori Canzone üks dirigentidest ja mitmete laulukonkursside korraldaja.

Haapsalu hariduselu edendajaks valiti Haapsalu linna algkooli direktor Malle Õiglas, kes väärib tunnustust õpilaste individuaalse arengu toetajana. Tema initsiatiivil ja algatusel on moodustatud tasandus- ja väikeklassid, mis tagavad õpilastele võimetekohased õpitingimused.

Haapsalu kultuuritegijaks valiti kirjanik Aidi Vallik, kes võitis eelmisel aastal Eesti kuuest lastekirjanduse preemiast neli raamatutega „Mina, kana, lehm ja kratt“ ja „Mannikese lugu“, samuti tunnustati teda Lääne Elus ilmuva lasterubriigi „Lehm Ljudmilla lastekas“ eest.

Haapsalu kultuurielu edendaja tiitli sai Anneli Aken, kelle eestvedamisel on lugematu arv aastaid toimunud ja toimuvad siiani Valge Daami vabaõhulavastused. Suuresti tänu neile etendustele on legend Valgest Daamist kogunud tuntust nii Eestis kui kaugemalgi.

Haapsalu säravaim kultuurisündmus 2011 on Haapsalu gümnaasiumi muusikal „Kinni lä’ete teie!“, mis liitis kooliperet ja pakkus silmapaistvalt kõrgetasemelise kunstielamuse 1500-le vaatajale.

Sportlastest leiavad tunnustamist noorsportlased maletaja Ottomar Ladva ja laskja Karl Adam Kaustel ning jahilaskja Arles Taal. Samuti premeeritakse nende treenereid Ülari Lauki ja Mati Seppit.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
imelik
10 aastat tagasi

ja Katrina Lehise EM II koht vehklemises ei anna tunnustust.

kala
10 aastat tagasi

mädaneb ikka peast

Hurraa!
10 aastat tagasi

Haapsalu volikogu kinnitas täna linnapea, linnavalitsuse liikmete ja töötajate ning linnaga seotud ametiasutuste töötajate viieprotsendilise palgatõusu. Linnapea Urmas Suklese brutopalk on nüüd 1698 eurot kuus ja kahe aselinnapea töötasu 1366 eurot.
2009. aastal aprillist vähendati majandussurutise tõttu kõigi linna palgal olevate inimeste töötasu 13 protsenti. Linnavalitsuses lõpetati ka 13. palga ehk puhkusekompensatsiooni maksmine. Nüüdne palgakasv leevendab osaliselt varasemat kärbet.
Kokku on alates veebruarist suurem palk umbes 380 linna alluvuses töötaval inimesel. Palgatõusuks kulus 190 000 eurot.
Tänasel volikogu istungil hääletas kohal olnud volikogu liikmeist palgatõusu poolt 15 ja vastu oli üks liige.