Lapsed nautisid Kaitseliidu perepäeva

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 17. detsembril korraldas Kaitseliidu Lääne malev Haapsalu piiskopilinnuses perepäeva. Esitleti relvi ja muud tehnikat, lapsed said toomkiriku käärkambris meisterdada, pakuti kuuma suppi ja teed.

Lääne maleva pealiku Arnold Juhansi sõnul läks kõik plaanipäraselt peale ilma. “Puhus kõva tuul ning sadas vett ja lörtsi, edasi ainult lörtsi,” kirjeldas Juhans. “Rahvast oli vähem kui eelmistel aastate. Aga mõnisada inimest käis läbi ilmast hoolimata,” ütles ta.

Ilm vedas päeva korraldajaid alt ka selles mõttes, et lumikatte korral oleksid saanud  politsei, piirivalve ja päästeamet oma tehnikat esitleda.

“Aga kes käisid, jäid rahule,” kinnitas Juhans. “Kiideti supikeetjaid, lastel oli lõbus.” Juhansi sõnul rääkisid mitu last, et said vaevu kodust plagama — vanemad ei tahtnud ilma tõttu välja tulla.

Lääne maleva pealik soovis lapsevanematele meelde tuletada, et tegelikult ei ole halba ilma, on vaid vale riietus. “Lapsed olid soojalt riides ning oleksid tahtnud kauem lustida, kuid mõni vanem oli kinnasteta ja mütsita ning kiirustas lapsi lahkuma,” kahetses Juhans.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments