Ilmus praostkonna aastakiri Scripta Annalia

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Esimeseks advendiks trükist tulnud Lääne praostkonna aastaraamat Scripta Annalia võtab kokku praostkonna koguduste selle aasta töö ja tutvustab inimesi, kes töötavad kogudustes.
    
Aastakiri meenutab tänavust suursündmust Läänemaal, vabaõhujumalateenistust ja kontserti 20. augustil Haapsalu piiskopilinnuses. Kontsertjumalateenistusega „Laul ja vabadus” tähistati Eesti taasiseisvumise 20. aastapäeva ja see sündis koostöös Lääne maavalitsuse, enamiku Läänemaal tegutsevate konfessioonide ning paljude vabatahtlike abiga.
   
Samasse aega jäi ka kogu praostkonda hõlmav misjoniüritus Missio, millega tähistati 20 aasta möödumist  esimesest Missiost Läänemaal, mis oli ühtlasi ka esimene misjoniüritus uuesti vabaks saanud Eestis. Haapsalu kogudus korraldas Missio–nädalal koraalimaratoni, toomkirikus lauldi kaanest kaaneni läbi kiriku laulu– ja palveraamat. Sellest võis Pereraadio pildiraadio vahendusel osa saada üle maailma.  
    
Et aastakiri ilmub jõulude eel, on selle vahel ka kogu praostkonna koguduste jõuluaja jumalateenistuste ja ürituste kava.
  
Aastakirjade väljaandmist on aastaid toetanud ja toetab tänavugi Schmalkaldeni dekanaat, kellega Lääne praostkonnal on sõprussuhted.
    
Scripta Annaliat levitatakse praostkonna koguduste kaudu, elektrooniliselt saab seda lugeda portaalist Läänlane, EELK koduleheküljelt ja siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments