Ene Pajula kirjutas raamatuks kuldse kümnendi Aktuaalses Kaameras

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ene Pajula oma raamatu esitlusel Haapsalu raamatukogus 7. detsembril. Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

 

Oma värskes raamatus "Kuldne aeg. Fragmentaarium" meenutab ajakirjanik Ene Pajula oma Aktuaalse Kaamera toimetuses töötatud aega.

Aastate 1974-1985 kuldseks nimetamine võib Pajula sõnul paljudele mitte meeldida, aga tema jaoks oli Aktuaalse Kaamera aeg kuldne juba säravate kolleegide tõttu. "Iga päev läksin tööle rõõmuga," kinnitas Pajula.

Tegemist ei ole elulooraamatuga, peamiselt kirjeldabki autor kolleege ja nendega seotud seiku: Urmas Otti, Maire Aunastet, Heimar Lenki, Andres Vihalemi, Märt Müüri, Heimar Lenki, Rein Sikku, Toomas Uba, Ruth Karemäed. 

Raamatu lõpetab väike retseptikogu; Ruth Karemäe kuulsat kringlit said kohaletulnud ka maitsta. "Kui mul oli vaja näiteks poisse talgutele kutsuda, siis Ruthi kringli mainimise peale tuldi kindlasti kohale," meenutas Pajula.

Ajakirjaniku sõnul oli materjali kogudes kõige suurem vaev just Haapsalu inimeste andmete kättesaamine. Raamatus on juttu televisioonis töötanud Rein Nurgast ja Simon Joffest, nende töö kaudu näiteks ka Grigori Joffest ja Heljo Talmetist.

Küsimusele, kas tulevikus on oodata mälestusi ka Haapsalus töötatud aegadest, vastas Pajula: "Kirjutan kindlasti. Raamatu ilmutamine on teine asi."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments