Reede õhtul liiguvad Läänemaa ja Pärnumaa teedel Kaitseliidu kolonnid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reede, 2. detsembri õhtul liiguvad Kaitseliidu kolonnid alates kella kuuest õhtul Haapsalu—Virtsu  ja Pärnu—Virtsu maanteedel, Virtsu—Kuivastu praamidel ja Saaremaa teedel suurõppusele Orkaan.

Marsruudil Pärnu—Virtsu liigub alates orienteeruvalt kella kuuest kolonnides ligikaudu 50 Kaitseliidu sõidukit, Haapsalu—Virtsu teel liigub kolonnis paarkümmend Kaitseliidu sõidukit.

Kolonnid liiguvad muust liiklusvoost aeglasemalt — vastavalt kaitseministri määrusele on isikkoosseisu vedavate Kaitseliidu veokite liikumiskiirus piiratud 50 kilomeetrile tunnis. Mitmekümnest autost koosnevad kolonnid võivad ulatuda mitme kilomeetri pikkusteks.

Kokku ligi 70 mandrilt Saaremaale suurõppusele liikuvat sõidukit on plaanitud 19.55 ja 21.05 väljuvatele Virtsu—Kuivastu praamidele, seega palub Kaitseliit reede õhtul Saaremaale sõitjatel arvestada tavapärasest pikemate praamiootejärjekordadega.

Kaitseliidu suurõppus Orkaan keskendub tänavu sisekaitsele ehk tegevusele väljaspool intensiivset lahingutegevust. Õppusele koguneb kohalike elanike ja elutähtsate objektide julgestamist harjutama ligi 700 kaitseliitlast peamiselt Pärnumaa, Lääne ja Saaremaa, aga ka Rapla ja Järva malevatest.

Orkaan 6 põhitegevus Saaremaal koondub Mustjala, Kaarma, Valjala, Pihtla, Leisi, Orissaare, Laimjala, Pöide ja Muhu valdade territooriumile, kuid Kaitseliidu sõidukid liiguvad tavapärasest tihedamini ka teistes Saaremaa piirkondades.

Õppuselt tagasi mandrile liiguvad kaitseliitlased alates pühapäeva, 4. detsembri lõunast.

Kaitseliit palub liiklejatelt ja kohalikelt elanikelt tähelepanelikkust ja mõistvat suhtumist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments