Justiitsminister: Haapsalu on tsiviilkohtumenetluse pealinn

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Teisipäeval külastas justiitsminister Kristen Michal oma Läänemaa visiidi käigus Haapsalu kohtumaja ja maksekäsukeskust. 

Michali sõnul võiks julgesti öelda, et Haapsalu on tsiviilkohtumenetluse pealinn. Üle poole kogu Eesti tsiviilkohtumenetlustest vaadatakse läbi just Haapsalus. "Mulle tundub, et omal ajal tehtud otsus koondada maksekäsukeskus Haapsallu on end igati õigustanud," lausus Michal.

Kohtumisel kohtumaja juhtidega kinnitas minister, et niipea kui riigis saab rääkida palgatõusust, tõstetakse justiitssüsteemis esimeste seas palka just kohtuametnikel ja teisel madalama palgatasemega töötajatel.

Õhtul sai minister kokku Reformierakonna Lääne maakondliku organisatsiooni juhatusega ning esines Reformierakonna maakonna organisatsiooni üldkoosolekul.

Reformierakonna Läänemaa arendusjuhi Tõnu Parbuse sõnul märkis Michal kõnes, et Reformierakond on kiiresti kasvanud. Eestis on erakonnal kokku üle 10 500 liikme. Läänemaal on Reformierakonna organisatsioon oma 324 liikmega Eesti erakondadest suurim.

Oma esinemises peatus minister pikemalt kahel teemal – avaliku teenistuse seadusel ning partnerlusseadusel. Minister tutvustas üldisi põhimõtteid, millest uus avaliku teenistuse seaduse eelnõu lähtub, nendest olulisemaid on kolm: ametnike arv väheneb, palgakorraldus muudetakse läbipaistvamaks ning igasuguseid soodustusi ja hüvitisi kärbitakse nagu seda tehti töölepinguseaduses paar aastat tagasi.

Reformierakonna maakondliku organisatsiooni üldkoosolekul seati eesmärgiks võita 2013. a. KOV valimised Läänemaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pikemalt
12 aastat tagasi

Kirikute liit: homoseksuaalne eluviis on patt (19) http://www.DELFI.ee 23. november 2011 16:44 Kirikute liit: homoseksuaalne eluviis on patt Foto: Ester Vaitmaa Eesti kristlike kirikute ja koguduste liitude organisatsioon Eesti Kirikute Nõukogu leiab, et homoseksuaalne eluviis on patt Kõigekõrgema ees ning seega ei toeta ka nõukogu mitteabieluliste kooseluvormide abielusarnast registreerimist. Nõukogu leiab, et olemuslikult ei saa abielu kui mehe ja naise liidu elulist kehastust võrrelda ega võrdsustada ühegi teise kooselu vormiga. Seepärast ei toeta Eesti Kirikute Nõukogu ka mitteabieluliste kooseluvormide registreerimist. “Homoseksuaalsus ei ole pelgalt moraali või juriidika küsimus,” seisab nõukogu avalduses. “See on sõna otseses mõttes eksistenitsiaalne küsimus ehk teisisõnu… Loe rohkem »

siiruviiruline, seest lilla
12 aastat tagasi

partnerlusseadusega võidame !!!!