Vormsi lasteaed peab sünnipäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna saab Vormsi lasteaed 40–aastaseks.

Kui endine ühekordne lasteaiamaja mahutas 25 põngerjat, siis praegu käib lasteaia liitrühmas 11 last.

Uus etapp lasteaiale algas aastal 2002, mil valmis uus, avar ja värviküllane maja. Koos majaga avati hoovil kultuurilooline mänguväljak mini–Vormsi oma vana paadi, tuuliku, laululava, püstkoja, Põnni talu ja kiigetorniga. Igal ehitisel on oma lugu ja põhjus. Sellest ajast on Vormsi lasteaiast saanud sihikindlalt kohalikku eripära ja siinseid väärtusi kandev, aga ka laste loomingut hindav laste– ja haridusasutus.

Koos lastega on valminud Vormsi aabitsad: Kodukoha aabits — Vormsi (2006), Vormsi keskkonna–aabits (2009) ja Vormsi metsa–aabits (2010). Vormsi lasteaialapsed on saanud endale väga erilised ja ilusad rahvarõivad. Juubelipeoks saab valmis laste loomingust kokku pandud Vormsi põnnide kuunäitaja ehk kalender 2012.

Vormsi lasteaialaste loovuse arengule on tubli tõuke andnud kauaaegne lasteaednik Ilona Urv, kes on tööl olnud lasteaia algusest tänaseni. Pole vist ametit, millega ta nende aastate jooksul seotud pole olnud.

Viimased 13 aastat õpetaja abi ameti kõrvalt arendas ta lapsi nii muusikaliselt kui ka kehaliselt. Alati on selles paras annus nii tädi Ilona enda kui ka laste loodud originaalloomingut. Põnnide esinemised on olnud oodatud saare mis tahes üritusel.

Kõik praegused ja endised kasvandikud, töötajad, sõbrad ja toetajad on oodatud lasteaia juubelipeole 26. novembril.

Kell 15–17 on avatud lasteaed ja sööklas töötab kohvik. Kell 17 algab rahvamajas kontsert ja pidu. Peokavas on Vormsi laste rahvarõivaste esitlus ja kontsert, üllatusesinejad ja oksjon. Pidu lõpeb tantsuga. Info ja registreerumine lasteaed@vormsi.ee või tel 52 79 667 (Jana).

Peolistele väljub eripraam laupäeval kl 14.15 Rohukülast ja pühapäeval kl 9.05 Svibyst.
 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments