8. november: Politsei ei pea sõitma taksot

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Kui möödunud nädalal tuli teade Dirhami sadama piirivalvepunkti sulgemisest, näis otsus läbikaalutud. Mitte–Euroopa aluseid sinna sadamasse peaaegu ei sattunud, mereõnnetusi — õnneks — juhtus harva. Ei saa öelda, et piirivalvuritel Dirhamis üldse tööd ei oleks olnud, aga kindlasti oli neid mujal Läänemaal rohkem vaja.

Nüüd on Noarootsi valla rahvas hakanud Aivar Krooni eestvedamisel koguma allkirju punkti sulgemise vastu. Selgub, et rahvale olid piirivalvurid tähtsamad, kui nad ise aimata oskasid. Nende alusega võisid Osmussaare inimesed kindlad olla, et ei jää halva ilma tõttu robinsonideks. Dirhamis on ainuüksi teadmisel mundrikandjate kohalolekust olnud distsiplineeriv efekt. Kui piirivalve, kellel on pärast politseiga liitumist ka korravalve funktsioon, ära läheb, saavad pätid julgust.

Küllap on Noarootsi inimestel õigus, aga siiski ei oleks õige neil põhjustel piirivalvet Dirhamis hoida. Paaditakso saab ka muudmoodi käima panna. Turvalisuse pärast kartjatele lohutuseks — Läänemaal on Haapsalust veelgi kaugemaid paiku, kus valitseb külades rahu ja kord.

Tarmo Õuemaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
EW kodanik
12 aastat tagasi

Politseil on muud funktsioonid: Trahvide näol täita valitsuse palgafondi!