3. november: Suur linn või kärbsepesa?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Loomekeskus küsib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt ja Haapsalu linnalt kokku 93 000 eurot, mida tahetakse kulutada siinse loomemajanduse turgutamiseks.

Loomemajandus, võrgustik, klastrid, projekt ja selle tegevus. Need väljendid on siiani paljude silmis mustas nimekirjas sel lihtsal põhjusel, et tihtilugu on raske vahet teha, kas need toovad käegakatsutavat kasu või juhtuvad kasulikud asjad neist hoolimata. Vanarahval oli selle kohta vanasõna: suuga teeb suure linna, käega ei kärbsepesagi.
 
Piret Hallik–Sassi lõppematu energia annab aga põhjust arvata, et kui EAS tõesti projektile raha annab, tõuseb sellest ka käegakatsutav tulu.
 
Haapsaluski on hulk üritusi ja ettevõtmisi, mille sarnaseid mujal on proovitud ja pooleli jäetud, siin aga toimivad. Meil on käsitöölisi, kunstnikke, turismiettevõtjaid ning kutsekoole. Koostöö nende vahel peaks tõesti kõigile kasu tooma.
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments