15. september: Mida õpetas meile põleng?

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Traagilise lastekodupõlengu uurimisele on lõpuks joon alla tõmmatud. Enam kui pool aastat kestnud uurimine jõudis tulemuseni, et tulekahju süütajat pole võimalik kindlaks teha, ja me ei saa ilmselt ka kunagi teada, kas tuli sai alguse tahtlikust süütamisest või hooletust tulega ümberkäimisest.

Kriminaalmenetluse lõpetamise määruses on mõtlemapanevaid detaile, millest enamik pole seadusega vastuolus ega ole ka otseselt tulekahju põhjuseks. Sageli ongi õnnetused mitme halva kokkusattumuse tagajärg.

Siiski on üks asi, mis oleks võinud inimelusid päästa. Suitsuandur! Kui lastekodu majas olnuksid temperatuuriandurite asemel suitsuandurid, oleks tulekahju avastatud vähemalt veerand tundi varem. Võib–olla oleks siis suudetud tulele oma jõududega piir panna ja kümme inimelu poleks kustunud.

Neid kümmet elu enam tagasi ei too, kuid loodetavasti juhib see teadmine tähelepanu teiste haiglate ja hoolekandeasutuste tuletõrjesüsteemile ja aitab päästa järgmisi inimelusid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments