Suureks kasvanud nostalgiapäevad

Madiken

madiken@le.ee

Moldova suursaadik Victor Guzun.
Moldova suursaadik Victor Guzun.

Rahulikuks nišiürituseks planeeritud nostalgiapäevad võõrustavad sel nädalavahetusel paarikümmet esinejat ning külastajate hulgas ka Moldova suursaadikut.  

Homme algavate nostalgiapäevade korraldaja See teater kavatses teatri juhi Marina Sillaste sõnul sel aastal ürituse pigem vaikselt maha pidada. Sillaste sõnutsi on nostalgiapäevadel oma kindel publik ja traditsiooniline üritustekava, millega selleaastane üritus algselt ka piirduma pidi. „Esineda soovijaid aga muudkui kogunes ja kogunes,” seletas Sillaste ürituse suureks paisumist.

Sillaste sõnul on just nostalgiapäevadel esinemisest huvitatuid ilmselt seepärast nii palju, et See teater pakub nii vajalikku tehnikat kui ka proovide jaoks ruume. Näiteks ansambliga Kaunikesed sai esimemine kokku lepitud alles eelmise nädala lõpus.

„Inimesed ütlevad: me loeme lehest, et vägevaid asju tehakse, ja me tahaks ka!” kirjeldas Sillaste esinejate kogunemist. „Meil on praegu ühes toas remont, üleval saalis proov, samal ajal all proov,” lisas ta.

Peamiselt sõpruse kaudu Slaavi kultuuriühinguga „Bõliina” jõuavad nostalgiapäevade raames külastajate ette ka võõramaised esinejad. Laupäeval Krahviaias peetaval rahvaste-sõpruse kontserdil esinevad Sillaste sõnul kordamööda eesti lauljad-tantsijad ning kaugemate rahvaste esindajad.

Nii juhtuski, et koos eelmainitud kontserdil esineva Moldova-Rumeenia Eestis kogukonna Casa Marega saabub Haapsallu mitteametlikule visiidile nostalgiapäevi nautima ka Moldova suursaadik Victor Guzun.  

Kuigi tegemist on mitteametliku visiidiga, kohtub Guzun siiski Haapsalu aselinnapea Andres Rahuvarmiga, ütles linnavalitsuse kultuuri- ja avalike suhete spetsialist Maire Uusen.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments