Oodatakse kandidaate vabatahtlike tunnustamiseks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

5. oktoobrini saab esitada kandidaate detsembris toimuvale vabatahtlike tunnustamisüritusele, mis keskendub sel aastal vabaühenduste juures tegutsevate professionaalidest vabatahtlikele tänamisele, teatas tunnustamisürituse projektijuht Kaisa Ilves.

Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskuse juhataja Tuulike Männi sõnul tuleb vabaühendustele järjest enam appi vabatahtlikke, kes on valmis panustama just oma erialaste teadmiste ja oskustega näiteks juriidikast, finantsjuhtimisest, turundusest ja personalitööst. Sageli puuduvad vabaühendustel rahalised võimalused oma ala spetsialistide palkamiseks.

Lisaks avaldatakse esmakordselt austust ka silmapaistvatele vabatahtlike juhtidele ja töötajate vabatahtlikku tegevust toetavale ettevõttele või avaliku sektori asutusele.

Kandidaate võivad esitada nii eraisikud, kodanikuühendused, riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused kui ettevõtted. Lisainfo ning kandidaadi esitamise vormi leiab veebilehelt: http://www.vabatahtlikud.ee.

Tunnustuse pälvinute nimed tehakse teatavaks 4. detsembril riiklikul tunnustamisüritusel Tallinnas Presidendi Kantseleis. Kokku tunnustab ürituse patroon president Toomas Hendrik Ilves kümmet vabatahtlikku, kaht vabatahtlike juhti ning üht ettevõtet või asutust.

Eesti vabatahtlike tunnustamisürituse traditsioonile pandi alus 2005. aastal ning seni on tunnustatud 247 vabatahtlikku.

Tunnustamisürituse korraldab Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus. Vabatahtlike tänamist toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital regionaalministri haldusalas.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments