Lihulas näeb homme tuletõrjetehnikat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Saaremaale Priitahtlike Pritsimeeste Foorumile suunduvad vabatahatlikud päästjad korraldavad homme Lihulas päästetehnika paraadi.

Päästeautod kogunevad kell 19 Lihula kultuurimaja juurde, sõidavad läbi Lihula ja suunduvad siis Virtsu, et jõuda Saaremaa praamile.

Paraadi kohapeal korraldava Kõmsi vabatahtliku komando ja Lääne-Eesti Vabatahtliku Reservpäästerühma liikme Tauno Tähe sõnul oli alguses mõte lihtsalt mõned vabatahtlike päästeautod kokku koguda ja ühiselt läbi Lihula sõita. „Tavaliselt ju sõidetakse Saaremaale minnes Lihulast mööd,” ütles ta.

Nüüd aga tundub Tähe sõnul, et osalemishuvi on paarist autost suurem. Kui palju paraadil osalejaid on, ei osanud ta täpselt öelda.

Enamik vabatahtlikke tuleb päästeautodega, mida nad iga päev kustutustöödel kasutavad. Et aga vabatahtlike kasutuses on nii välismaiste partnerite kaudu hangitud kui ka päästeameti mahakantud tehnikat, võib näha üsna eriilmelisi sõidukeid.

Tähe sõnul on Lihulast osalemas ka üks vana päästeauto, rahvasuus hüütud GAZ "ai-ai", mida enam päästetöödel ei kasutata. Samas on lubanud osaleda ka Lihula kutselised päästjad oma päästeautoga. „Nemad sõidavad küll saba lõpus, et väljakutse korral kohe reageerida saaks,” selgitas Tähe.     

Paraadi on lubanud vana plafooniga Volgaga juhtima tulla Läänemaa päästepiirkonna juht Andres Liiv.

Tähe sõnul ei sündinud paraadi mõte sugugi kohapealsete meeste peas, vaid vabatahtlikke päästjaid ühendava Päästeliidu nõukogus.

Nädalavahetusel Saaremaal Leisis toimuvale XIII Priitahtlike Pristimeeste Foorumile oodatakse enam kui 250 vabatahtlikku päästjat.  

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina-le
9 aastat tagasi

need pole kultuurimajaüritused.

jah
9 aastat tagasi

Heaks näiteks on süldipeod ja laadad? Kus selle laada juures kultuuri on? Kurb, et heaks näiteks on joomapeod ja laadad, kuid mitte teater, kino ja näiteks mälestusüritused.

veteran
9 aastat tagasi

See ei ole veel argument ( ürituste arv ) . Teha tuleb neid asju mis rahva kohale toob! Heaks nt. Mihkli laat jne.

veteran
9 aastat tagasi

Tore on, et Lihulas vabatahtlikud veel midagi teevad ! Vallavõimude ja kulturnikute tegusid näha kahjuks pole.

mina
9 aastat tagasi
Reply to  veteran

kultuurimajale küll midagi ette heita ei saa,kui jõuaks vaid kõik üritused läbi käia.

uudishimulik
9 aastat tagasi
Reply to  mina

Juunis neli üritust, need jõuad ikka läbi käia.