Ministeerium ootab parimate siseturvalisuse vabatahtlike kandidaate

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Siseminister ootab tunnustamseks mullu kõige tublima tööga silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate rühmade ning vabatahtlikku tegevust toetanud organisatsioonide ja eraisikute kandidaate. 

„Vabatahtliku valmisolek teiste inimeste turvalisuse eest seista, olgu siis vabatahtlike päästjate-merepäästjate, abipolitseinike või ka naabrivalve ridades, on märk vastutustundest ja hoolivusest. Nii vabatahtlikud kui nende toetajad tahavad olla kindlad, et nende tegevust märgatakse ja vajatakse. Selleks kutsungi kõiki üles esitama kandidaate, et saaksime esile tuua just Eesti inimeste jaoks kõige silmapaistvamad vabatahtlikud turvalisuse loojad ja nende toetajad,“ sõnas siseminister Hanno Pevkur.

2012. aastast on siseministeerium siseturvalisuse vabatahtlike endi kõrval tunnustanud ka neid toetanud ettevõtteid. Kuna siseturvalisuse vabatahtlikkuse arendamisse panustavad ettevõtete kõrval üha enam ka avaliku ja kolmanda sektori asutused ning üksikisikud, tunnustab siseministeerium tänavu kõiki füüsilisi ja juriidilisi isikuid või gruppe, kes on 2013. aasta jooksul oma tegevusega toetanud vabatahtlike päästjate, vabatahtlike merepäästjate või abipolitseinike tegevust Eestis või kes on andnud muul toetaval moel panuse ühiskonna turvalisuse tõstmisesse ja vabatahtluse arengusse.

Koos vabatahtlikke toetanud ettevõtete ja asutustega peab siseministeerium meeles ka vabatahtlikke endid ning tunnustab üritusel siseturvalisuse vabatahtlike rühmi (päästekomandosid, merepäästeühinguid, abipolitseinike rühmi) panuse eest Eesti siseturvalisuse suurendamisel ja siseturvalisuse vabatahtlikkuse arendamisel. Tunnustusüritus tublimatele rühmadele ja vabatahtlike toetajatele toimub juunis.

Kandidaate siseturvalisuse vabatahtlike ja neid toetanud asutuste tunnustamiseks saab esitada 20. maini aadressile vabatahtlikud@siseministeerium.ee või märksõnaga „Siseturvalisuse vabatahtlike ja nende toetajate tunnustamine“ Siseministeeriumi aadressile Pikk tn 61, 15065 Tallinn.

Tunnustuse tingimused ja esitamise vormi leiab siseministeeriumi kodulehelt .

Mihkel Loide

Siseministeeriumi pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments