Vormsi lõpetas suvehooaja mängudega

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 27. augustil pidas Vormsi vald suvemänge, kus saarerahvas võttis mõõtu seitsmel alal, alates lauatennisest ja võrkpallist kuni säärikuviske ja lustaka teatevõistluseni.

Et suvemängudest osavõtuks oli eelregistreerunud vaid üks võistkond, spordiklubi „Tugitool”, oli korraldajail kartus, et osavõtt jääbki kasinaks. Kõik kartused olid aga kummutatud, kui veidi pärast kella ühtteist oli võistlusplatsi serv autosid ja inimesi täis. Päeva jooksul osales mängudel enam kui 70 inimest, ainuüksi säärikuviskes võistles 54 inimest.

Suvemängud algasid võrkpalli alagrupimängude ja säärikuviskega. Võrkpallivõistlusel osales 7 võistkonda, kelle seast võitis Söderby võistkond.

Säärikuviskes oli naiste arvestuses parim Raili Friedemann Borrby–Fällarna võistkonnast, meeste arvestuses aga Keven Leppimann Svibyst.

Järgmises, rammunaise ja rammumehe võistluses, tuli võistlejail aja peale traktorikummi lapata. Naistest sai sellega kõige paremini hakkama Raili Friedemann Borrby–Fällarna võistkonnast. Rammumeheks krooniti Artur Ravolski Svibyst.

Esimeste alade järgsel hingetõmbepausil pakuti suvemängulistele Ela Strengi valmistatud hernesuppi.

Seejärel jätkati mõõduvõtmist teatevõistluses, kus tuli katki puhuda õhupall, pajakinnastega koorida kartulit, lusikal munaga joosta, harjavarrel keerutada ja joosta ning last seljas vedada. Teatevõistluse võitis spordiklubi „Tugitool”.

Suvemängud jätkusid rahvamajas lauatennisevõistluse ja mälumänguga ning viimane ala võistluskavas oli köievedu. Lauatennises läks nii naiste kui ka meeste arvestuses võit ühte perekonda — naistest oli parim Pille Raudsepp ja meestest Evald Raudsepp Kersleti külast.

Mälumängu küsimused olid üsna rasked, kuid tublisid vastajaid leidus küll. Siin oli parim Söderby I võistkond. Köieveo võitis Kersleti küla võistkond, mille võistlejad olid köieveo ajaks palju kordi suuremaks muutunud.

Pikk võistluspäev lõppes autasustamisega. Auhinnalaua oli Eesti Olümpiakomitee täitnud sporditeemaliste raamatute ja MTÜ Vormsi Kultuuriühing Vormsi särkide, šampuste, kommide, ananasside ja võtmehoidjatega.

Alavõitjad said kaela medalid ning parima küla võidukarika viis koju Kersleti küla. Üldarvestuses teiseks tuli spordiklubi „Tugitool” ning kolmandaks Borrby–Fällarna sama arvu punktidega.

Suvemängude vastukaja oli saareelanike seas igati positiivne ja leiti, et selliseid päevi on Vormsil väga vaja — saab vähemalt teada, kellega ühes külas elatakse!

Raili Friedemann

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments