Noor Haapsalu maletaja tuli Euroopas teiseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuni 14aastaste Euroopa Liidu meistrivõistlustel males Austrias Mureckis saavutas Haapsalu poiss Ottomar Ladva 7 punktiga 9st teise koha.

Juba viiendat aastat sellest turniirist osa võtnud Ottomarile oli see võistlus viimast korda, sest vanusega ta sel turniiril enam osaleda ei saa. Esimest korda võistles Ottomar Euroopa Liidu võistlustel 10aastasena ja sai oma vanuseklassis 7. koha.
Kahel järgmisel aastal õnnestus tal võita 2. koht. Mullu nii hästi ei läinud ning seda toredam oli lõpetada viimane aasta Austrias taas 2. kohaga. Ottomari vanuseklassis osales 38 võistlejat 22 riigist.

Ottomari maletegevus on olnud tänavu pingeline. Kevadel tuli ta 14aastaste Eesti meistriks ning kuni 16aastaste hõbedale. Samuti kutsuti ta esimest korda täiskasvanute Eesti meistrivõistlustele,  kus tal õnnestus saavutada 5. koht.
Täiskasvanute võistlustelt on häid kohti veel. Mainekal Soome turniiril Heart of Finland oli ta noortest parim.

Sügisest alustab Ottomar võistlemist tugeva Soome klubi eest Soome klubidevahelistel karikavõistlustel ning ees on ka noorte kiirmale EM Leedus ja MM Brasiilias.

Ailar Ladva
Haapsalu Maleklubi

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments