Läänemaa omavalitsused hakkavad maamaksumäära tõstma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Elamu- ja õuemaa eest ei pea kohalikud veel järgmisel aastal midagi maksma, kuid ülejäänud peaksid maksma protsendi maa maksustamishinnast aastas. Foto Urmas Lauri

Kõik kolm Läänemaa omavalitsust ja ka Lääneranna vald kehtestavad oma septembriistungil tulevaks aastaks uued maamaksumäärad.

Juulis välja kuulutatud seadusemuudatuse järgi võib kohalik omavalitsus järgmise aasta maamaksumäärad kehtestada senise 1. juuli asemel 1. oktoobriks. Seejuures on järgmisest aastast lubatud maksumäärad senisest poole kõrgemad.

Nii Vormsi kui ka Lääneranna vald tahavad kehtestada maksimaalse maksustamismäära. Haapsalu ja Lääne-Nigula plaanivad maksumäära veidi vähem tõsta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
krõmpsluu
6 tundi tagasi

Kui seda maad on vaja kaitsta siis pean minema sõdima,sest see olevat minu maa aga kui ma tahan sellele minu oma maale kasvõi peldiku ehitada selgub kaunis kähku,et see ei ole ikka minu maa ja pean selle eest maksu maksma.Tatised lurjused.

Arvan, et
21 tundi tagasi

Ei ole õige maksustada neid maid, mis raudtee ootuses faktiliselt enam ju omanikule ei kuulu, sest ei saa ta teda müüa ja ka seal midagi ettegi võtta, sest kohe …kohe tuleb ju rong ja riik on oma käpa peale pannud?!