Haapsalu linnavalitsuse delegatsioon sõidab Jaapanisse

Kaga linna esindus piiskopilinnuses. Foto: Urmas Lauri

Kaga linna esindus piiskopilinnuses. Foto: Urmas Lauri

12-liikmeline Haapsalu linnavalitsuse ja volikoguliikmete esindus sõidab järgmisel nädalal Jaapanisse, et sõlmida sealse Kaga linnaga sõprusleping.

Haapsalu esindus alustab Jaapanisse sõitu 13. oktoobril. 15. ja 16. oktoobril on plaanis sõpruslepingu allkirjastamine. Mis veel uues sõpruslinnas teha plaanis on ja milliseid kohti külastada, Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus veel öelda ei osanud. „Kohapeal võõrustavad jaapanlased,” ütles ta.

Allkirjastamise järel on Kaga Haapsalu kõige kaugemal, enam kui 7000 kilomeetri ja 13tunnise lennusõidu kaugusel asuv sõpruslinn.

Kaga, järjekorras Haapsalu 11. sõpruslinn, oli ise huvitatud mõne Eesti linnaga sidemete arendamisest ja sõprussuhete loomisest. Eelkõige huvitasid jaapanlasi kõikvõimalikud Eesti e-teenused. Nende soovist andis Jaapani Eesti saatkond teada ka Haapsalu linnavalitsusele. 2019. aasta novembris külastas Kaga linna esindus eesotsas linnapea Riku Miyamotoga toonase Jaapani Eesti suursaadiku Väino Reinarti soovitusel Haapsalut. Samal külastusel kirjutasid kahe linna juhid alla heade kavatsuste memorandumile.

Parbus ütles, et toona lepiti kokku, et sõpruslepingu allakirjutamine toimub jaapanlaste juures. Esialgsete plaanide järgi pidi see toimuma 2020. aastal, kuid koroonaviiruse tõttu lükkus allkirjastamine kolm aastat edasi.

Kaga linna sõidavad külla Haapsalu linnapea Urmas Sukles, aselinnapead Tõnu Parbus, Kaja Rootare ja Helen Rammu, linnasekretär Erko Kalev ning volikoguliikmed Mati Hunt, Kalju Aigro, Ülo Kalm, Ilona Aasvere, Riho Lepp, Julia Prokoptšuk ja Erki Teras. „Lennukipiletid maksavad kõik ise kinni,” ütles Parbus.

Haapsalu esindus jõuab Jaapanist tagasi 21. oktoobri hommikul.

Kaga on Jaapani mere läänekaldal asuv 70 000 elanikuga kuurortlinn, mida külastab aastas ligi kaks miljonit turisti, kellest valdav osa on siseturistid. Kaga läheduses asub kolm kuulsat kuumaveeallikat.

Vt ka: “Video: jaapani keele tund Haapsalu ajaloost piiskopilinnuses

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
35 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
9 kuud tagasi

Seda ,et lennukipiletid makstakse ise,võib rääkida vanadekodus dementsetele vanuritele.Ja miks sinna selline suur delegatsioon sõidab ,jääb arusaamatuks.Ju siis on tegemist linnavalitsuse turismireisiga.Edu Teile!

soovolinik
9 kuud tagasi

delegatsiooni koosseis ei vasta kuidagi sooliselt, rassiliselt, seksuaalorientatsioonilt ja muudelt tänapäeval prioriteediks olevatele delegatsiooni koostamise normidele

Hahahaa
9 kuud tagasi
Reply to  soovolinik

Võiks tõesti mõni veel minna, delegatsioon na väikene.

imeline
9 kuud tagasi

milline potentsiaal avaneb meie linnale, kui saame omale sõpruslinna jaapanist. see toob uued tuuled siia. kunagiste ridala juhtide lühinägelikkus, kes ei suutnud toetada rohukülas jaapani eakatele mõeldud nn. jaapani küla arendust, millest oleks saanud kohalikule omavalitsusele kindel tuluallikas nende sinna planeeritud 1000 elaniku näol, mis oleks loonud hulganisti uusi töökohti nii teeninduse kui ka muude eluvaldkondade sfääris, rääkimata võimalusest selle piirkonna arenguks. tänaseni ootavad, tollel ajal rajatud juurdepääsuteed sinna infrastruktuuride rajamist ja selle idee elluviimist. linnale annaks selle elamurajooni rajamine palju juurde. lisanduksid ka kultuurikontaktid ja mitmesugused üritused festivalide näol, mis täienduseks olemasolevatele tutvustaks kohalikele ka jaapani toite, maitseid, autosid,… Loe rohkem »

Jumal tänatud
9 kuud tagasi

kivi langes südamelt…

Jänku
9 kuud tagasi

Jaapanis on metrood ja rongid mis
sõidavad 500 + kilomeetrit tunnis.

Jänku
9 kuud tagasi

Ilmselgelt põgenevad uppuvalt laevalt…
Paluvad Põhja Koreas poliitilist varjupaika kui viimased kommunistid Läänemaal…

Jänku
9 kuud tagasi

Jaapanis on Yakuza…

Jänku
9 kuud tagasi

Geisha salonge ka külastatakse ja harakiri kooli?

Kalvi
9 kuud tagasi

Vaadake, et Parbust maha ei unusta. Linnakodanikele lubab ja valetab suu ja silmad täis. Las laseb japsid ka üle.

Tõnu Parbus
9 kuud tagasi
Reply to  Kalvi

Tere,
Palun helistage või võtke e-kirjaga ühendust, et mis on Teiepoolne probleem. (Suu ja silmade täis valetamise osas)
Äkki leiame lahenduse.

tonu.parbus@haapsalulv.ee
5300 0042

Kaja
9 kuud tagasi
Reply to  Tõnu Parbus

Probleem on selles, et orav valetab alati, kui suu liigub! Siin polegi midagi rohkem vaja seletada.

prillikivid
9 kuud tagasi

piletid ostavad ise

raamatupidaja
9 kuud tagasi
Reply to  prillikivid

…ja siis esitavad need kantseleile kuluhüvitiste tasumiseks.

linnaissi
9 kuud tagasi
Reply to  prillikivid

Vormistame väljasõiduistungiks ja loll pööbel maksab kõik kinni.

Loll kes usub
9 kuud tagasi
Reply to  prillikivid

On ikka huumorinurk 😂