Vene laat tuleb taas

Elen Freivald

elen@le.ee

Vene laat 2019. aastal. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval vallutab pärast koroonast tingitud aastast pausi Haapsalu Karja tänava taas populaarne vene laat – müügiletid on kauplejatele välja müüdud.

Haapsalu kultuurikeskuse infojuhi Janne Silla sõnul tuleb tänavune laat laias laastus ikka samasugune, nagu see eelmistel aastatel olnud on. Kohtki on sama, Karja tänaval Kodaniketorni juures. „On kauplejad ja väike kultuuriprogramm,“ lisas Sild.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
raske mõista
2 aastat tagasi

Tore üritus ja ammu oleks aeg poliitikal a kultuuril vahet teha.
Võiks oll jälle trokadega sõit viigil ja kõik muu, tooks talvel rahvast suvituslinna, tekiks käive kohvikutes ja hotellides. ( haige on see vene kultuuri mõnitamine, miks Itaalia veinidega ei laimata).

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  raske mõista

Te tõesti ei mõista milliseid kurbi mälestusi äratab paljudes mingi kamaaruška jne. Küsige oma esivanemate käest. Nüüdsel ajal võib seda ajalugu kartmata oma järgladtele ju avada. Ole teadlik enda rahva ajaloost!

Nii on
2 aastat tagasi

Ja vene väed on Ukraina juba peaaegu ümber piiranud, aga oleme ikka sõbralikud ja tantsime koos….

ootan
2 aastat tagasi

põnevusega millal pride paraadid siin igapäevaseks saavad, see ju ka jevroopa kultuura

loogika
2 aastat tagasi

et kui me siin Haapsalus ei korralda vene laata, saadame laiale Bõlina, tassime ära kuskile peitu Tšaikovski pingi , siis on lootust, et venemaa jätab meid rahule…Hea loogika……

No ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  loogika

Kas just rahule jätab, oleneb kas võimul on punased või tsiviliseeritud naabrimehed, aga unustada õudusi ja õnnetust aitaks selliste sündmuste äeajätmine kindlasti

kollaborandid
2 aastat tagasi

Pehme ettevalmistus vene vägede järjekordseks sissetungiks….ega see tulemata ei jää, ja need, kes praegu nende sõpru mängivad, on siis soositud olukorras.

Puu Posti tänavalt
2 aastat tagasi

Alandlik pugemine Putini ees…
Masendawww

Eduard
2 aastat tagasi

Meil oleks ammu aeg harjuda ja leppida venekeelt emakèelena kasutavate kaasmaalastastega . Enam ei ole 1944.

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Mitte eestlased ei peaks harjuma, vaid ikka teine pool. Suurem osa venekeelsetest saab juba hakkama, kuid osa peab ennast senimaani ülal nagu partisanid vaenlase tagalas – nii et arenguruumi veel on.

jalutaja
2 aastat tagasi

Kui rumal jutt, Putin ei tea kus riigis see Haapsalu asubki ja veel vähem on tal huvi selle mõnetunnise laada vastu. Las meie oma linna inimesed tunnevad rõõmu ühest talveüritusest.

Puu Posti tänavalt
2 aastat tagasi

Maha Kremli ööbikud
Elagu sinimustvalge

Tavai, tavai
2 aastat tagasi

Kas seda laata ei saaks pidada kusagil 200 km ida pool, näiteks Narvas või Kohtla Järvel veel parem Petseris ja Ivangorodis? Milleks meile seda tarvis on? Kas see, et meil on suur venekeelne kogukond? Aga mida on riik teinud selleks, et meil oleks homogeenne eestikeelne ühiskond? Kõik asjad dubleeritakse vene ja inglise keelde, sel juhul pole mõtet rääkida rahvusriigist, mida me 30 aastat tagasi ihaldasime. Oleme endiselt postsovetlik riigike, kus vähemus (antud juhul venekeelne ja lähemas tulevikus inglisekeelne) dikteerivad oma reegleid. Nemad ju meie keelt ja kultuuri omaks ei tunnista, aga meil on lausa kohustus kõike nende poolset jumaldada.

NB! Haapsalu venelased
2 aastat tagasi
Reply to  Tavai, tavai

räägivad kõik eesti keelt! Ja mis selles halba on kui meie linnas on Vene laat, Itaalia päevad, Valge daami aeg, Nostalgia päevad jne. jne. Äge koht see meie Haapsalu!
Tavai, tavai on aeg ükskord täiskasvanuks saada ja lõpetada titelik jonn.

Ehh
2 aastat tagasi

Titelik jonn?! Te inimene kas ei tunne ajalugu või olete ise üks punaste seast.

Andres
2 aastat tagasi

Vale,ei räägi kõik Haapsalu venelased Eesti keelt!Tean vähemalt 10 inimest kes peale tere ja aitäh muhvigi ei jaga.

Rasmus
2 aastat tagasi
Reply to  Andres

Ja veel: ” anna suitsu”

Andresele
2 aastat tagasi
Reply to  Andres

kas see, et need 10 ei räägi eesti keelt teeb su elu väga raskeks? proovi ikka kuidagi üle saada. See naaber ei kao kuskile olgu laat või mitte….

No ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Andresele

K. Marxi üks tsitaatidest on väga tabav sellise naiivsepoolse õigustamise kohta. Olles riigis oskamata selle riigi keelt on kas okkupant, turist või idioot. Tehke omad järeldused! Samas saan aru, et seda pole 50 aastat meil ka kombeks olnud, aga viimased 30 aastat õpib iga inimene keele ära, kui ainult tahab ja austab riiki ja selle korda.

to Tavai
2 aastat tagasi
Reply to  Tavai, tavai

inimesed ei taha poliitikat vaid lihtsalt elu nautida.Külastada toredaid ürutusi,maitsta teiste rahvaste toite, kuulata nende muusikat jne jne. Ma arvan,et just austades teisi kultuure, säilateme oma identiteedi. Või mis te pakute, piirid kinni ja kõik välismaalased eestist välja ????

kes
2 aastat tagasi
Reply to  to Tavai

sul keelab iga päev tüütuseni oma moskva raadiot kuulata ja pesni pljaski tantsida