Läänemaal on keskmine tuleoht

Lääne Elu

info@le.ee

Tuleohukaart. Foto: riigi ilmateenistus

Kuna ilm püsib sajuta ja õhutemperatuur on üle 25 kraadi, on Eestis suur tuleoht. Läänemaal on tuleoht veel keskmine, kuid kagu Eestis juba suur. Lähipäevil võib tuleoht Eestis tõusta.

Laupäevani püsib tuleoht Eestis IV klassi piires ehk tuleoht on suur. Pühapäeval tõuseb aga tuleoht Eestis veelgi ning võib jõuda V klassini ehk äärmiselt suure tuleohuni.

Kuni suure tuleohuga ajani võib metsa kasutada tavapäraselt puidu saamiseks, jahinduseks, teadus- ja õppetööks, inimesed võivad metsas viibida puhkamiseks, sportimiseks ja metsasaaduste varumiseks, kuid samal ajal töötab metsatulekahjude avastamise süsteem ja päästeametil on suurem valmisolek matsatulekahjude kustutamiseks.

Äärmiselt suure tuleohuga võib päästeamet keelata metsas küttekoldevälise tule tegemise, grillseadme kasutamise, suitsetamise või võõras metsas viibimise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments